Jalkapallon Veikkausliigan pre-seasonille on mahtunut valitettavan monta negatiivista FC Honkaa koskevaa uutista. Rajuista talousvaikeuksista kärsivä espoolaisseura valmistautuu kuitenkin täyttä hönkää uuteen kauteen keltanokkapäävalmentajansa Shefki Kuqin johdolla. Kuqi ei myönnä pelkäävänsä, että hänkin jäisi Hongassa vaille palkkaa.

– Klubia lukuun ottamatta kaikki seurat ovat taloudellisesti samassa veneessä. Meillä on pukukopissa ja treeneissä hyvä ilmapiiri. Vaikeudet ovat muualla, kuittaa Kuqi utelut taloustilanteesta Länsiväylässä.

62 A-maaottelua pelannut Kuqi on suorittanut Englannissa B-lisenssin ja tällä viikolla on edessä viimeinen A-lisenssiin vaadittava koe. Sen jälkeen alkaa pro-lisenssiin tähtäävä opiskelu.

Englannistakin 37-vuotiaalle ”Kosovon Härälle” töitä tarjottiin, mutta Kuqi valitsi mieluummin Hongan. Ryhmän taso tyydyttää uutta valmentajaa, mutta koko ei.

– Porukan pitää olla riittävän hyvä, jotta sen kanssa pystyy tekemään tulosta. Tämä on nuori ja hyvä ryhmä, mutta erittäin pieni. Koska pelejä tulee paljon ja varmasti loukkaantumisiakin, tarvitaan lisää muutamia pelaajia, Kuqi pohdiskeli.