Huuhkajien sinnikkään keskikenttäpelaajan Alexander Ringin seuraa 1. FC Kaiserslauternia uhkaavat jälleen talousvaikeudet. Saksan kakkosliigassa pelaavan seuran toimet ovat joutumassa Rheinland-Pfalzin osavaltion veroviranomaisten syyniin.

Veroviranomaiset ovat pyytäneet selvityksiä Kaiserslauternin kaupungilta. Sport1:n mukaan kaupungin verorahoja on maksettu laittomasti seuran tilille viimeisen kymmenen vuoden aikana noin sata miljoonaa euroa.

– Koko osavaltiosta löytyy hyvin vähän vastaavanlaisia verojentuhlausloukkuja. Näyttää siltä, että Kaiserslauternin kaupunki etsi yhä uusia mahdollisuuksia ujuttaa verorahoja epäsuorasti seuran tilille, Rheinland-Pfalzin veronmaksajaliiton toimitusjohtaja Rene Quante sanoo.

1. FC Kaiserslautern oli ennen kesän 2006 MM-kisoja lähellä konkurssia. Tuolloin kaupunki osti seuralta stadionin 65 miljoonalla eurolla pelastaakseen seuran konkurssilta.

Kaupunki on ollut seuran maksamien lainojen, korkojen ja vuokrien suhteen hyvin myötämielinen. Muun muassa seuran juniorikeskus myytiin kaupungille kuudella miljoonalla eurolla ja nyt seura on ostamassa sen takaisin alle puoleen hintaan.

Sotkujen selvittelyt ovat vasta alkutekijöissään, mutta mikäli seura tuomitaan maksamaan suuria summia takaisin kaupungille ja osavaltiolle, uhkaa sitä Sport1:n mukaan jopa konkurssi.