Jose Mourinhon luotsaama Chelsea ei pettänyt vaan voitti tiistaina Galatasarayn kotonaan 2-0-lukemin ja eteni Mestarien liigan puolivälieriin 3-1-yhteislukemin.

Lukemat kuvaavat ottelua hyvin. Chelsea hallitsi kamppailua eikä jatkoon menijästä ollut epäselvyyttä. Laukaukset menivät Chelsean eduksi peräti 21-4 vaikka pallonhallinta oli 50/50.

Chelsea piti hyvin nykyisin vastustajan paidassa pelanneen ex-hyökkääjänsä Didier Drogban kurissa.

– Se oli erinomainen esitys. Olimme eheitä ja tiiviitä ja pelasimme ilman pelkoa, mikä on hyvä tapa lähestyä ottelua. 1-1-tilanne (, mistä otteluun lähdettiin,) on hankala lähtökohta. Kontrolloimme kuitenkin ottelua koko 90-minuuttisen ajan, Mourinho kommentoi UEFA.com:ssa.

Mourinho osasi kertoi, miksi hänen ex-suojattinsa Drogba jäi näkymättömäksi.

– Vaikein asia hänelle oli joukkueensa tapa pelata. Jos et hyökkääjänä saa tukea alempaa, jäät yksinäiseksi mieheksi. Näin on tapahtunut jokaiselle hyökkääjälle maailmassa ja nyt myös Drogballe. Topparimme Gary Cahill ja John Terry pelasivat erittäin hyvin ja Didier ei päässyt hyville paikoille.

Chelsean kanssa kahdeksan joukossa on kova nippu, kun mm. Bayern München, Barcelona, Real Madrid, PSG ja Atletico Madrid ovat varmistaneet paikkansa puolivälieriin. Kaksi viimeistä selviää keskiviikkona.

– Kaikki suuret voittajakandidaatit ovat siellä ja toivotamme kenet vain tervetulleiksi. On tärkeää joukkueemme kehittymiselle kohdat joku parhaista, joten odotamme innolla arvontaa.