Bayern München kaappasi viime keväänä Borussia Dortmundista Mario Götzen. Tammikuussa puolestaan ilmoitettiin Dortmundin tähtihyökkääjän Robert Lewandowskin siirtyvän kesällä ilmaisella siirrolla Müncheniin. Ei ihme, että seurojen välit ovat kireät – ja Bayernin etumatka liigassa sen kuin kasvaa.

Bundesliigaa ylivoimaisella 20 pisteen erolla johtava Bayern ehti jo ilmoittaa julkisesti, ettei se havittele toistaiseksi enempiä Dortmund-pelaajia. Saksalainen Focus-lehti kertoo kuitenkin mestarijoukkueen tavoittelevan nyt riveihinsä Dortmundin keskikenttämiestä Ilkay Gündogania.

23-vuotiasta Gündogania on pidetty Dortmundin keskikentän tietokoneena ja jo nyt yhtenä maailman parhaista keskikenttäpelaajista. Kuluva kausi on kuitenkin jäänyt torsoksi kroonisten selkävaivojen takia ja jopa miehen MM-kisamatkan pelätään olevan vaarassa.

Toni Kroosin saappaat odottavat

Kiihkeästi pyörivässä huhumyllyssä Gündogania on viety usein Barcelonaan, jossa hänelle voisi lähivuosina olla Xavin seuran paikka tarjolla. Nyt Bayernin uskotaan liittyneen kilpailuun älykkään keskikentän maestron palveluksista.

Focusin mukaan Bayern-johto on jo käynyt ensimmäisiä keskusteluja Gündoganin hankintaa koskien. Kiinnostus mieheen lienee herännyt, kun on alkanut näyttää mahdolliselta, ettei Toni Kroos jatka seurassa enää kuluvan kauden jälkeen. Samalla Bayern valmistautuu hiljalleen myös Bastian Schweinsteigerin jälkeiseen aikaan.

Dortmund on ilmoittanut haluavansa pitää Gündoganin riveissään, mutta tilanne on hankala. Miehen sopimus päättyy kesällä 2015 eikä jatkosopimusneuvotteluissa ole edetty. Mikäli seura ei myy Gündogania tänä kesänä, roikkuu ilmassa todellinen uhka siitä, että Gündogan lähtee Dortmundista vuoden päästä ilmaiseksi. Esimerkiksi Bayern Müncheniin, kuten Robert Lewandowskin tapaus antaa ikävästi muistuttaa.