Jalkapallon Mestarien liigassa alkavat neljännesvälierien toiset osaottelut.

Münchenissä kotijoukkue Bayernilla on jo toinen jalka puolivälieriin johtavan oven raossa sen voitettua avausottelussa vieraissa Arsenalin 2-0. Toki Arsenal voitti samoin numeroin viime vuonna joukkueiden kohdatessa tässä samassa vaiheessa, mutta München meni tuolloin jatkoon vierasmaalisäännöllä yhteismaalien oltua 3-3.

Münchenin vire on kuitenkin ollut viime aikoina sitä luokkaa, ettei edes Arsenal ota kahden maalin voittoa Etelä-Saksassa. Bayernia vastaan on tehty tämän kalenterivuoden aikana vain kaksi maalia yhdeksässä ottelussa.

Paljon tiukempi ottelupari onkin Atletico Madrid-AC Milan.

Vierasmaalit arvossaan Vicente Calderonilla

Kaikkien yllätykseksi Milan oli hallitseva osapuoli neljännesvälierien ensimmäisessä osassa Milanossa Atletico Madridia vastaan. Vasta Diego Costan 83. minuutin voittomaali toi 1-0 –vierasvoiton ”Atletille.”

Milan on Madridissa selvä haastaja, mutta päävalmentaja Clarence Seedorfin mukaan asema ei haittaa Serie A:ssa sijalla 10 olevaa vierailijaa.

– Olen ollut usein tilanteissa, joissa emme ole olleet suosikkeja, mutta silti pystyneet saavuttamaan tärkeitä asioita. Atletico oli ja on yhä suosikki. Uskon joukkueiden pelaavan samalla tavoin kuin avausottelussa, valotti Seedorf ottelua alustavassa lehdistötilaisuudessaan.

Ensimmäinen osaottelu oli myös erinomainen esimerkki siitä, mikä Milania on tällä kaudella vaivannut, eli maalinteon kanssa sillä on ollut suuria ongelmia. Se on yhdessä Torinon kanssa Serie A:n vähiten maaleja tehnyt kärkikymmenikön seura.

Helpotusta saattaa olla luvassa, sillä Mario Balotellin on mahdollista palata pelaavaan kokoonpanoon oltuaan kahdesta viime liigaottelusta sivussa olkapäävamman takia.

Nopea avausmaali Milanille tasoittaisikin tilanteen, minkä jälkeen kaikki olisi Vicente Calderon –stadionilla auki.

Atletico saa kokoonpanoon tehokkaan hyökkääjä Costan, keskikenttämies Arda Turanin ja puolustaja Diego Godinin. Kolmikko oli sivussa viime liigaottelussa pelikiellon takia. Ilman heitäkin Atletico voitti Celta Vigon.

Atleticolle paikka Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukossa olisi ensimmäinen 17 vuoteen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN CL-matseihin 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!