Jalkapallon Mestarien liigassa on kaksijakoinen ilta. Madridissa Realin ja Schalken välillä ei nähdä muuta kuin arvo-ottelun kaapuun puettu merkityksetön höntsäpeli, kun taas Lontoossa kipinöi Chelsean ja Galatasarayn välillä.

Real Madrid voitti vieraissa neljännesvälierien avausottelussa Schalken peräti 6-1, eikä sen jatkopaikassa ole mitään epäselvää.

Chelsea ja Galatasaray puolestaan lähtevät iltaan todella kutkuttavasta 1-1 –asetelmasta, joten jätetään Espanjan-kamppailu omaan rauhaansa, ja puretaan seuraavassa Chelsea-Galatasaray osiin hieman tarkemmin.

Kaikki tilastot Chelsean puolella

Fernando Torresin Istanbulissa tekemä vierasmaali antaa todellisuudessa Chelsealle numeraalista yhteismaalitilannetta selvästi suuremman edun, kun ottelu käynnistyy Stamford Bridgellä.

Chelsea on puolustanut tällä kaudella kotiotteluissaan erittäin tiiviisti. Viimeisestä seitsemästä pudotuspelien euro-ottelustaan se on voittanut kuusi ja pelannut yhden tasan. Chelsea on myös tehnyt maalin 12 viime Mestarien liigan kotiottelussaan.

Näin ollen jos se onnistuu maalinteossa illalla, on Englannissa koko seurahistoriansa aikana voittamaan pystymätön ”Gala” pakotettu tekemään kaksi osumaa.

Turkkilaiset eivät ole myöskään pystyneet pitämään nollaa 16 edellisessä Mestarien liigan vierasottelussaan.

– Kunnioitimme Chelseaa liikaa ensimmäiset 20 minuuttia Istanbulissa. On tärkeää, että aloitamme ottelun oikealla tasolla, puntaroi Galatasarayn päävalmentaja Roberto Mancini lähtökohtia ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessaan.

Katseet kääntyvät Galatasarayn hyökkäyksessä luonnollisesti Didier Drogbaa kohti. 157 maalia Chelsealle kausilla 2004-12 tehnyt hyökkääjä ei viimeistellyt vanhaa seuraansa vastaan ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta onnistuminen vanhalla kotistadionilla olisi jotain, mikä nostattaa norsunluurannikkolaisen maalinälän varmasti korkealle.

– Totta kai tunteet ovat pinnassa. Minulla ei kuitenkaan ole mitään todistettavaa tälle seuralle. Tein kaiken sen jo pelatessani Chelseassa, Drogba tunnelmoi.

Chelsealla alla tappio – kasvot pestävä

Chelsea lähtee otteluun Valioliigassa Aston Villaa vastaan kärsityn liigatappion jälkeen. Joukkueen esitys ei ollut lähelläkään sitä, mitä Chelsealta on totuttu näkemään. Se pääsi laukomaan Villan maalia kohti todella harvoin, ja sekä keskikenttämies Willian että manageri Jose Mourinho ajettiin ottelusta ulos.

Hyökkäysvoimaisesta keskikentästään ja nimekkäistä hyökkääjistään huolimatta Chelsea ei ole viime aikoina pystynyt kääntämään hallintaa maaleiksi. Se on tehnyt enemmän kuin yhden maalin vain kolme kertaa 11 viime ottelussaan.

– En usko, että ottelusta tulee sellainen, että yleisö tietää jo tauolla, kumpi voittaa, ennakoi Mourinho.

Mourinholle ottelu on henkilökohtaisestikin tärkeä, sillä hän hakee ensimmäisenä managerina historiallista Mestarien liigan voittoa kolmannessa seurassaan.

Chelsea ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan kahdesti peräkkäin kaikki kilpailut huomioon ottaen. Ottelun nimekkäin todennäköinen poissaolija on Chelsean harjoituksista maanantaina pois ollut Ashley Cole.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen