Markkasen Valioliiga-ennakko: Joko nyt, Manchester United?

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!

Tuska kasvaa, ilmeet kiristyvät, vaatimukset kovenevat, potkuja vaaditaan. Tätä on Manchester Unitedin managerin David Moyesin jokapäiväinen elämä tällä hetkellä.

Viidestä viime valioliigaottelustaan ManU on saanut vain kahdeksan pistettä. Surullisen jakson sisään mahtuvat mm. tasapeli Fulhamia vastaan ja tappio Stokelle.

Mestarien liigan pudotuspeleissä tuli vieraissa 0-2 –tappio Olympiakosia vastaan, ja ensi kauden rahaliigan pääsykin näyttää vaikealta, sillä karsintaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on jo 12 pistettä.

Faneille avoimen kirjeen joukkueen virettä selitellen lähettänyt Moyes on kasvavan potku-uhan alla, mutta totuus lienee se, ettei kalossi heilahda niin kauan, kun sir Alex Ferguson ei moista määräystä seuralle anna. ManU avaa tämän liigaviikonlopun vierasottelulla West Bromwichia vastaan.

Kotijoukkue tulee jättämään kentälle aivan kaiken, mitä reserveistä löytyy. WBA on pitämässä liigapaikkansa tällä hetkellä vain pisteen marginaalilla putoamisviivan alle. Sen riveistä puuttuu sopimattomasta tuuletuksestaan pelikieltoa saanut Nicolas Anelka.

West Bromwichilla olisi mahdollisuus yllättäväänkin tuplaan, sillä syksyn kierroksella se kaatoi Unitedin Old Traffordilla. Senkään vire ei tosin ole mairitteleva joukkueen jäätyä ilman voittoa seitsemässä viime liigapelissä.

Unitedin toiveet kiinnittyvät Robin van Persieen. Viime aikoina hollantilainen on pystynyt auttamaan joukkuettaan vain maalien muodossa, sillä syöttömäärissä hän jää murto-osiin vertailussa esimerkiksi hyökkääjäkollegaansa Wayne Rooneyn kanssa. Kuudessa viime WBA:n kohtaamisessaan van Persie on tehnyt neljä maalia.

Kumman lontoolaisen vire kestää?

Stamford Bridgellä kohtaavat liigan paras koti- ja vierasjoukkue, kun Tottenham matkaa Chelsean vieraaksi. Chelsea on edelleen kotonaan tappioton, kun ”Spursin” vierassaldo on komea yhdeksän voittoa, kaksi tasapeliä ja vain kolme tappiota.

Liigakärki Chelsealle ottelu on oivallinen paikka lisätä painetta takaa-ajajiensa painetta, sillä neljän pisteen päässä siitä olevat Liverpool ja Arsenal eivät tänä viikonloppuna pelaa.

Taktisella puolella etu on ilman muuta Chelsean. Sen hyökkäysvoima on vieraitaan selvästi vaarallisempi, eikä Tottenhamin varsin mielikuvitukseton yläkerta ole hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta vakuuttanut. Chelsea taas on ollut turhauttavan West Ham –tasapelin jälkeen hyvä mm. Newcastlen ja Fulhamin jouduttua antautumaan kolme kertaa.

Kotikentällä peräänantamattomuudesta Chelsea antoi hyvän esimerkin hiljattaisessa Everton-voitossa, kun ”Blues” teki 1-0 –voittomaalinsa vasta lisäajalla. Hyökkääjistä Andre Schürrlen itseluottamus on varmasti korkealla Fulhamin verkkoon tehdyn hattutempun jälkeen. Fernando Torres taas on varmasti kiukkuinen jäätyään Espanjan maajoukkueen ulkopuolelle.

Tuskaiset Walesissa

Cardiffin ja Fulhamin kohdatessa ei kummallekaan kelpaa tasapeli. Vastakkain nimittäin ovat liigan pahnanpohjimmaiset. Toiseksi viimeisenä olevalla Cardiffilla on matkaa viivan päälle kolme pistettä, ja Fulhamilla vielä yksi enemmän.

Kummallakaan ei ole varaa tässä ottelussa pistemenetyksiin, sillä juuri keskinäiset ottelut muita putoamisvaarassa olevia joukkueita vastaan ovat korostetun tärkeitä.

Molemmat joukkueet ovat myös vaihtaneet tällä kaudella managereita, Fulham jopa kahdesti. Tällä hetkellä länsilontoolaisten peräsimessä on raakaotteinen saksalainen Felix Magath. ”Kiduttajanakin” tunnettu Magath on keskittynyt puolustuksen pitävyyteen harjoituksissa, joten Cardiffin voi olla vaikeaa onnistua maalinteossa.

Vaikka Fulham pelaa vieraissa ja on liigajumbo, voi sen sanoa olevan hienoinen suosikki Cardiffia vastaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliHJK-luotsi: ”Inter tänä vuonna vahvempi kuin viime kaudella”
Seuraava artikkeliLa Ligan yllätysjoukkue PSG-kärjen perässä