Valioliigan ehdoton herkkupala nähdään heti lauantain lounasajan kohtaamisessa, kun viikonlopun aloittaa todellinen liigan kärkiottelu. Vastakkain ovat liigakärki Chelsea ja Stamford Bridgellä vieraileva kolmonen Arsenal.

Ottelu on mestaruudenkin kannalta äärimmäisen ratkaiseva, sillä joukkueiden välillä on eroa sarjataulukkossa vaivaiset neljä pistettä, ja kautta jäljellä enää alle kymmenen kierrosta.

Samalla ottelu on Arsenalin managerille Arsene Wengerille huikea merkkipaalu: Hän saa täyteen 1000 ottelua Gunnersin peräsimessä.

Chelsean keskikenttä uusiksi

Chelsean manageri Jose Mourinholla on mietittävää oman keskikenttänsä kanssa. Niin Willian kuin Ramireskin ovat sivussa viime viikonlopun punaisten korttiensa takia. Oscarkaan ei ollut Aston Villaa vastaan lähelläkään parastaan, joten kauden tähän vaiheeseen asti kuin rasvattuna toiminut Chelsea-koneen osa on nyt paitsi varaosainen, myös ruosteinen.

Tämä tarkoittaa sitä, että Eden Hazardin rooli ja merkitys korostuvat. Hazard on ollut tällä kaudella Valioliigan parhaita pelaajia, ja hänen pysäyttämisensä ja syöttöjensä estäminen tulee olemaan Arsenalille ensiarvoisen tärkeää. Toki permanentin puuttuminen belgin ympäriltä hankaloittaa Hazardin iltapäivää varsin paljon.

Chelsean toipumisaika tähän otteluun on myös Arsenalin vastaavaa lyhyempi Sinisten pelattua tiistai-iltana Mestarien liigassa Galatasarayta vastaan. Tämä asettaa omat vaatimuksensa myös Samuel Eto’olle, hän kun on Chelsean ykkösvaihtoehto kärkeen Fernando Torresin hiipuessa liigakentillä viikko viikolta unholaa kohti.

Arsenalin uskallettava

Arsenalin epävireestä on puhuttu ja kirjoitettu paljon. Mestarien liigassa se kuitenkin näytti, että tarpeeksi ennakkoluulottomalla lähestymisellä peliin, se pystyy prässäämään ja tekemään pelistä vaikean jopa itselleen Bayern Münchenille.

Saksalaisia vastaan kukaan ei kuitenkaan odottanut heiltä mitään, mutta nyt odottaa. Chelsea on osoittanut haavoittuvuutensa vastikään, joten Tykkimiehet eivät mene tässä mielessä valmiiksi hävinneenä Länsi-Lontooseen.

Mestaruustaistelun kannalta Arsenalin tilanne on lisäksi sellainen, että sillä ei tässä ottelussa ole varaa pistemenetyksiin, mutta Chelsealle tasapeli ei olisi likikään katastrofi. Arsenal nimittäin kohtaa tällä kaudella vielä takaa-ajavan Manchester Cityn.

City ja Liverpool ottavat tänä viikonloppuna lisäksi helpohkot kolme pistettä, kun City kohtaa kotonaan Fulhamin ja Liverpool vieraissa Cardiffin.

Mourinho pilaa Wengerin juhlan?

Manageritasolla Chelsea on Arsenalin niskan päällä. Mourinho on ollut Wengerin ihon alla miesten ensimmäisestä vastakkaisesta kaudesta 2004-05 lähtien, ja pelaajatkin tietävät tämän.

Vaikka lisäksi voisi kuvitella, että Mourinhon viime viikonloppuinen katsomoon lentäminen voisi toimia häiriötekijänä Chelsealle, on otteluiden ennakkoteatterin mestari Mourinho kääntämässä tätäkin vahvuudekseen.

Ottelun alla nimittäin suurimmat Chelsea-otsikot on nimittäin kirjoitettu siitä, miten Mourinho aikoo suhtautua Englannin jalkapalloliiton sopimattoman käytöksen syytöksiin.

Samalla joukkue on saanut täydellisen valmistautumisrauhan. Odotettavaa onkin, että Wengerin 1000. Arsenal-ottelusta on ranskalaisen suojateille luvassa korkeintaan piste.

Panu Markkanen
Twitter: @PanuMarkkanen