Saksan Bundesliigan Borussia Mönchengladbach on julkistanut kotisivuillaan joukkueensa ensi kauden ykkösvahdin. Nykyisen luottotorjujan Marc-André ter Stegenin siirtyminen Barcelonaan on jo pitkään puitu julkinen salaisuus.

Nyt ter Stegenin saappaisiin hyppää Sveitsin maajoukkuevahti Yann Sommer. 25-vuotias Sommer siirtyy Bundesliigaan Sveitsin mestarijoukkue FC Baselista viiden vuoden sopimuksella.

Marc-André ter Stegen ilmoitti jättävänsä seuran kauden päättyessä ja olemme päässeet sopuun siirron muodollisuuksista hänen uuden seuransa kanssa. Hän siirtyy ulkomaille, se on nyt varmaa. Hänen korvaajansa on Yann Sommer. Hän on erinomainen torjuja, jolla on jo paljon kansainvälistä kokemusta, Mönchengladbachin urheilutoimenjohtaja Max Eberl latelee.

Yann Sommer on nyt kolmatta kautta Baselin ehdoton ykkösvahti. Hän on ehtinyt nostella Sveitsissä mestaruuskannua jo vuosina 2011, 2012 ja 2013. Sveitsin A-maajoukkueessa Sommer on pelannut neljä ottelua. Hän torjui Sveitsin maalilla myös Lontoon olympialaisissa kesällä 2012.

Mönchengladbach on tällä hetkellä Bundesliigassa sijalla kahdeksan ja taistelee tiukasti paikasta eurokentillä. Joukkueen kevätkausi on ollut nihkeä, sillä vielä syyskauden jälkeen seura oli kiinni jopa paikassa ensi kauden Mestarien liigaan.