Illan Mestarien liigan kohtaamisessa Chelsean ja Galatasarayn välillä seuratuin pelaaja on varmasti 36-vuotias hyökkääjätähti Didier Drogba. Nykyisin turkkilaisseura Galatasarayta edustava norsunluurannikkolainen pelasi uransa parhaat vuodet juuri Chelsean pelinutussa. Vuosina 2004-2012 Drogba ampui Chelsealle kaiken kaikkiaan peräti 157 maalia 341 ottelussa.

”Afrikan tähden” sopimus istanbulilaisten kanssa päättyy tähän kauteen. Galatasaray on jo miehelle jatkoa tarjonnut ja myös Pohjois-Amerikan MLS-liigaan lähdöstä on liikkunut huhuja. Silti Chelsean päävalmentaja Jose Mourinho pitää mahdollisena, ettei Drogban paluu Chelsean kotiareenalle Stamford Bridgelle jää viimeiseksi.

Daily Telegraph –lehti kertoo, että Mourinho keskusteli ennen kautta Drogban kanssa mahdollisuudesta palata pelaamaan Chelseaan. Peliuran päätyttyä mies voisi jatkaa luontevasti seurassa valmennushommissa. Homma jäi kuitenkin puheiden asteelle. Ajatus kytee kuitenkin yhä Mourinhon korvien välissä.

– Uskon, että jonain päivänä teen vielä töitä Drogban kanssa. En vain tiedä, milloin. Ehkä hän palaa Chelseaan pelaajana, valmentajana tai seuran lähettiläänä. Ensi vuonna, 4-5 vuoden päästä tai 10 vuoden kuluttua, Mourinho mutustelee.

– Kun pelaaja merkitsee niin paljon seuralle ja seura niin paljon pelaajalle kuin Drogban tapauksessa, uskon, että hän on aina tervetullut.

Joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu päättyi 1-1-tasapeliin, joten panokset illalla ovatkin äärimmäisen korkeat. Mourinho haluaakin keskittyä enemmän edessäolevaan koitokseen kuin Drogban tulevaisuuteen.

– En usko, että en oikea aika puhua hänen tulevaisuudestaan näin ison ottelun alla. Mutta siitä ei ole mitään epäselvyyttä, etteikö Drogba olisi yksi seuran historian tärkeimmistä pelaajista.

Drogballa jalat tukevasti molempien leirissä

Drogba myönsi itsekin ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa, että valmentajantyö peliuran päätyttyä kiinnostaa. Vaikeuksia ei tuottanutkaan myöskään myöntää, että työpaikka juuri Chelsea-organisaatiossa voisi maistua makealta. Tänään hyökkääjälle hurrataan luultavasti molempien seurojen leireissä.

Pressissä Drogba osoitti avoimesti sydämensä sykkivän tänään sekä koti- että vierasjoukkueelle. Maalipyssy otti itsenäisesti jopa haastattelijan roolin:

– Taidanpa kysyä itseltäni kysymyksen: ”Didier, miltä tuntuu palata Stamford Bridgelle?”…. Joo, siitä tulee… Olen iloinen, että palaan takaisin ja näen tuttuja kasvoja, Drogba hassutteli tunteikkaassa otteluennakossa.

– Minun pitää olla ammattimainen. Totta kai pelissä on tunteita. Jo avausosassa oli aivan erityistä kohdata vanhoja joukkuekavereita ja nähdä Chelsean faneja stadionilla. Mutta peli on peliä.

Drogbalta kysyttiin myös, aikooko hän tuulettaa, mikäli hän onnistuu maalinteossa entistä seuraansa vastaan. Lehdistö ei tyytynyt ”katsotaan, käykö niin”-vastaukseen.

– Johtuen kaikesta kunnioituksesta, jota koen seuraa, sen faneja ja sen pelaajia kohtaan, voi olla, etten juhlisi maalia. Mutta olen onnellinen, jos me voitamme. Sopiihan se, Drogba kysäisi vain puoliksi leikillään.