Legendaarisen topparin Carles Puyolin eilen ilmoittama päätös jättää FC Barcelona 19 vuoden jälkeen liikutti koko Barca-leiriä. Myös kipparin pelikaverit ovat jakaneet runsaasti suitsutusta arvostamalleen kollegalle.

Kaikkein tunteikkaimmat hyvästit kapteenilleen jätti Puyolin topparipari Gerard Piqué Facebook-sivuillaan julkaisemalla jäähyväisviestillä.

– Päivä on koittanut. Sinä lähdet. Vaikka se onkin elämää, on Barcaa mahdotonta kuvitella ilman sinua. Kun katson taaksepäin kohti Pariisia ja Roomaa, ensimmäinen muistikuvani on, kuinka sinä nostat Mestarien liiga -pokaalin ilmaan, 27-vuotias Piqué muistelee.

”Uutta Puyolia ei koskaan löydy”

Syvästi liikuttunut Piqué jatkaa muistelemalla, kuinka Puyol teki hienon eleen antamalla maksasyöpään sairastuneen Eric Abidalin nostaa vuoden 2011 Mestarien liiga -kannun ensimmäisenä. Hän on myös otettu tavasta, kuinka Puyol auttoi nuoria pelaajia sisään joukkueeseen.

– Minun sukupolveni ei tiedä, mitä on Barca ilman ”Puyia” puolustuksessa kapteeninnauhoineen. Kun tulin joukkueeseen, olin nuori. Ensimmäisestä päivästä lähtien meillä oli hyvä suhde niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Tunsin itseni suojelluksi vierelläsi. Tiesin, että jos mokaan, sinä pelastat minut. Olet suojelusenkelini, Piqué tunnustaa.

– Tulen kaipaamaan juttujamme pukukopissa, neuvojasi ja ennen kaikkea vitsejäsi pelikentällä. Olet ainutlaatuinen ja korvaamaton. Minua huvittaa, kun puhutaan ”uuden Puyolin” hankkimisesta. Etsiköön, koska toista ei koskaan löydy. Kiitos kaikesta, Puyi, Piqué päättää tunteikkaan viestinsä.