Nolo.

Paremmalla sanalla ei voine kuvata Suomen U21-joukkueen karsintatulosta San Marinon vieraana keskiviikkona. 0-0 todellisen jalkapallokääpiön kanssa.

San Marinon nuorten maajoukkue on osallistunut kisakarsintoihin vuodesta 1990. Wikipedian tilaston mukaan se on hävinnyt 91 ottelustaan peräti 86. Nyt tasapelisarakkeeseen kertyi toinen täplä.

Tosin San Marinon käyrä on ollut vahvasti nouseva. Vuonna 2012 se saavutti ensimmäisen ”oikean” pisteen Kreikalta 0-0-tasapelillä.

Sitä ennen joukkue oli saalistanut lähes kymmenen vuotta sitten kolme pistettä Armenialta ja Ruotsilta – tosin molemmat tulokset olivat todellisuudessa tappiota, mutta Uefa rankaisi vastustajia pelikelvottomista pelaajista ja ottelut merkittiin kääpiövaltion 3-0-voitoiksi.

Viime syksynä joukkue otti viimein voiton myös pelaamalla, kun Wales kaatui 1-0. Siten joukkue on jo nyt yltänyt ennätykseensä kuluvissa karsinnoissa.

Suomelle kaksi ulosajoa

Suomi odotetusti hallitsi keskiviikon kohtaamista, mutta 19-2 voitetut laukaukset eivät poikineet maaliakaan.

Lisäajalla näkyi turhautuminen, kun sekä Thomas Lam että Moshtagh Yaghoubi ajettiin suihkuun toisilla keltaisilla korteilla.

Suomi avasi karsinnat mainiosti, mutta kolmessa viime pelissä vieraskentillä Pikkuhuuhkajat ei ole osunut kertaakaan maalipuiden väliin.

Tommi Kautonen debytoi San Marinossa Pikkuhuuhkajien päävalmentajana. Ei tullut hääviä lähtölaukausta Kautosen projektille, vaan ohuetkin jatkohaaveet voidaan nyt kuopata ennen kolmea viimeistä kotipeliä.