Jalkapallon Suomen Cup on edennyt kolmannelle ottelukierrokselle, joten mukana ovat jo mm. kaikki Ykkösen joukkueet. Kierroksen vilkkain yksittäinen pelipäivä on tänään lauantaina, sillä ohjelmassa jo kaikkiaan yhdeksän ottelua.

Otteluista neljä on helsinkiläisjoukkueiden välisiä välienselvittelyjä. Aamuvarhaisella pelattu Töölön Vesa-FC Kontu päättyi kontulalaisten 3-1-voittoon, mutta edessä on vielä monta herkkupalaa.

Kaikkein odotetuin ottelu Helsingissä lienee vanhoista Veikkausliigan ja maajoukkueen pelaajalegendoista kootun HJK-Töölön ja Kakkosessa pelaavan FC Gnistanin klo 13.15 alkaava kohtaaminen. Pallokenttä Saharan tekonurmella pelattava peli on samalla Palloliiton valitsema ”Kierroksen ottelu”.

HJK-Töölön joukkueessa nähdään muun muassa Rami Hakanpää, Sampo Koskinen, Aki Riihilahti, Mika Kottila, Tommi Paavola, Tommi Grönlund, Paulus Roiha, Tuomas Haapala, Janne Saarinen ja Antti Pohja. Tiettävästi joukkuetta valmentaa tänään nykyinen HJK- ja Huuhkaja-pelaaja Teemu Tainio, joka juoksuttanee avaukseen lähes 500 ottelua A-maajoukkuekokemusta.

Gnistan aikoo juosta konkariporukan kumoon

Vastustajajoukkue Gnistanin leirissä HJK-Töölön nimilista herättää ansaittua kunnioitusta, mutta jatkopaikka on silti ryhmän selkeä tavoite.

– Onhan se mielenkiintoisempaa pelata tuollaista joukkuetta vastaan kuin ihan normaalia joukkuetta. Kyllä se tuo tähän cupin otteluun lisää mielenkiintoa ja antaa lisää intoa selkeästi, Gnistanin kakkosvalmentaja Mika Kokko toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

– Vastustajajoukkueella on niin paljon kokemusta ja taitoa, että on vaikea sanoa mikä meidän etu ottelussa on. Ehkä meidän pitää yrittää juosta heidät kumoon, Kokko jatkaa.

Muitakin mielenkiintoisia otteluita cup-lauantaihin mahtuu. Kakkosen PK Keski-Uusimaa isännöi Ykkösessä pelaavaa KTP:tä ja tammisaarelainen Ekenäs IF kohtaa Kuusankosken Sami Hyypiä-Areeenalla Susien reservijoukkueen. Rovaniemeläinen Rollon Pojat saa vieraakseen Lapin paikallisessa PS Kemin.

Tässä lauantain kaikki cup-ottelut:

8.45 Töölön Vesa-FC Kontu 1-3
12.45 Sudet reservi-EIF
13.15 HJK-Töölö-FC Gnistan
14.00 Rollon Pojat-PS Kemi
15.00 PKK-U-KTP
15.30 FC Peltirumpu-FC Espoo
15.45 HPS/2-Klubi 04
16.00 KPV Akatemia-JBK
18.30 Atlantis FC-FC Myllypuro

[Uutiseen pävitetty klo 13.35 ottelun Töölön Vesa-FC Kontu lopputulos.]