Real Madrid koki keskiviikkoiltana 1-2-sensaatiotappion Sevillaa vastaan ja antoi etulyöntiaseman La Ligan mestaruustaistelussa Atlético Madridille ja Barcelonalle. Viimeisen kahden ottelun tulokset ovat nostattaneet Madrid-kannattajien keskuudessa parranpärinää valmentaja Carlo Ancelottin maalivahtipeluutuksesta.

La Ligassa ottelusta toiseen torjuva Diego López päästi otteluissa Barcelonaa ja Sevillaa vastaan pallon selkänsä taakse peräti kuusi kertaa. Miehen tilastot jäivät kerrassaan surkeiksi, sillä Mr. Chip -urheilutilastopalvelun mukaan noissa otteluissa Lopezin maalia kohti ammuttiin vain yhdeksän laukausta. Kun yksi kolahti lisäksi tolppaan, ei 32-vuotias vahti pysäyttänyt kuin kaksi kutia.

Iker Casillasin otteissa ei moitteen sijaa

Real Madridin maalivahtien peluutus kaudella 2013-2014 on kieltämättä ollut hämmentävää ja erittäin poikkeuksellista. Vuosi sitten Sevillasta hankittu López on pelannut kaikki kauden 30 La Liga -ottelua, mutta istunut penkillä muissa kilpailuissa.

Espanjan maajoukkueen pitkäaikaisen ykkösvahdin ja Real Madrid -legenda Iker Casillasin osaksi on jäänyt hoitaa torjuntahommat Mestarien liigassa ja Espanjan Cupissa. Casillas ei ole kauden aikana kärsinyt ainuttakaan häviötä, kun taas Lopezilla on tappioita jo neljä. Erityisen vakuuttavaa ”San Ikerin” työn jälki on ollut cup-otteluissa, joissa hän on pitänyt nollan koko kauden ajan, kahdeksassa ottelussa peräkkäin.

Casillas lienee kesän MM-kisoissa Espanjan maajoukkueen ykkösvahti Barceonan Victor Valdésin loukattua polvensa keskiviikkoiltana. López kamppailee kolmosvahdin paikasta yhdessä Manchester Unitedin David de Gean kanssa.