Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on tuominnut Serie A -seura FC Genovan maksamaan Teemu Pukin entiselle seuralle Schalkelle noin 4,4 miljoonan euron korvaukset. Korvaus koskee brassipuolustaja Rafinhaa, jonka Schalke myi Italiaan vajaat neljä vuotta sitten.

Summa koostuu 3,5 miljoonan euron yhä maksamattomasta siirtokorvauksesta sekä mittavista koroista. Toistaiseksi Genova on tilittänyt Schalkelle vain vaivaiset 500 000 euroa.

Rafinha viipyi Genovassa vain yhden kauden ennen paluutaan Bundesliigaan. Syksystä 2011 lähtien 28-vuotias laitapakki on edustanut Bayern Müncheniä.

Der Westen -lehti kertoo, että mikäli Genova kieltäytyy maksamasta velkojaan, uhkaa FIFA sitä joko kuuden pisteen pistevähennyksellä tai jopa pääsarjasta sulkemisella. Tällä hetkellä Genova on Serie A:ssa sijalla 12.

– Kun Fabian Ernst siirtyi meiltä Istanbuliin, jouduimme myös taistelemaan siirtokorvaukset saadaksemme. Siitäkin syystä Istanbulin Besiktas suljettiin Eurooppa-liigasta, Schalken taloustoimikunnan puheenjohtaja Peter Peters kommentoi.