Inter Milanin indonesialainen puheenjohtaja Erick Thohir on vahvistanut, että veteraani-ikäinen argentiinalaispuolustaja Javier Zanetti päättää pelaajauransa kuluvan kauden päättyessä ensi viikolla. Huikean uran pelanneelle Zanettille on jatkossa tarjolla töitä Interin organisaatiossa.

– Olemme keskustelleet viimeisten kuukausien aikana ja tehneet päätöksen: Zanetti tulee liittymään valmennusryhmäämme. Sitä ennen keskitymme kuitenkin Eurooppa-liigan paikan saavuttamiseen, Thohir kertoi Buenos Aires Heraldille.

40-vuotiaan Zanettin viimeinen ottelu on edessä 10.5. Laziota vastaan Interin kotikentällä San Siro -stadionilla. Valitettavasti Italian jalkapalloliitto on kuitenkin langettanut kotijoukkueen kannattajille rangaistuksen eikä näitä päästetä stadionille Zanettin jäähyväispeliin. Rangaistus on seurausta kannattajien rasistisista lauluista äskettäin pelatussa Napoli-ottelussa.

Valtavasti ennätyksiä ja palkintoja uralta muistona

Zanetti on pelannut Interin paidassa kaikkiaan 614 Serie A -ottelua. Ainoastaan Paolo Maldini on pelannut enemmän Italian pääsarjaotteluita, 647. Kaikkiaan Zanettilla on pelejä Interin paidassa huikeat 849.

Aina luotettava puolustuksen yleismies Zanetti on myös eniten otteluita Argentiinan maajoukkuepaidassa pelannut pelaaja. Zanetti esiintyi kaikkiaan 145 A-maaottelussa.

Vuonna 1995 Argentiinasta Inter Milaniin siirtynyt Zanetti voitti viisi Italian-mestaruutta, neljä cup-voittoa sekä Mestarien liigan kaudella 2009-2010. MM-kisoissa Zanetti esiintyi vuosina 1994, 1998 ja 2002, mutta viimeisestä kahdesta turnauksesta hänet jätettiin laajamittaisesta kritiikistä huolimatta ulos.

Viisi kertaa FIFA:n vuoden tähdistökentälliseen valittu Zanetti tunnetaan myös aktiivisena hyväntekeväisyystyön tekijänä.