AIK:n hyökkääjä Eero Markkanen teki debyyttinsä Ruotsin pääsarjassa joukkueen avatessa kautensa hulppealla kotistadionillaan Friends Arenalla maanantaina.

Ottelun lopputulos verivihollista ja toista mestarikandidaattia vastaan oli kaikkea muuta kuin toivottu. Ex-AIK-mestarivalmentajan Micke Stahren IFK Göteborg haki avauspisteet 2-0 vierasvoitolla.

– On itsestään selvää, että tappio harmittaa, mutta sitä on turha lässyttää. Oli totta kai hienoa tehdä debyytti heti ekassa pelissä. Omaan suoritukseen voi kai olla ihan tyytyväinen, kun voitin palloja ja sain pidettyä palloja meillä, Markkanen kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

– Pääsin paikoille, kerran potkaisin tyhjää, muutamassa tilanteessa olisi vain pitänyt haastaa ja oli minulla päällä aivan loistava paikka, josta maalikin olisi pitänyt tehdä, mutta voinut aina ei voi onnistua. Tappio harmittaa, mutta kun seuraava peli on jo sunnuntaina, niin tästä on nyt vaan suunta ylöspäin.

Eeron peli meinasi olla alkamatta, kun IFK Göteborgin kannattajien soihdut aiheuttivat palohälytyksen ja kuulutus pyysi katsojia poistumaan Arenalta. Viiden minuutin sekasotkun jälkeen peliä taas jatkettiin. Kun katto oli kiinni, niin hälytys toimi automaattisesti.

Lopulta Markkanen pääsi tositoimiin vaihdosta 52. minuutilla. Katsojia ottelussa oli 30 650!

– Pelaaminen ja koko peli jännitti vähemmän kuin luulin, mutta juuri ennen vaihtoa tullut palohälytys vähän säikäytti. Kiroilin siinä, että jos peli keskeytetään enkä pääsekään pelaamaan.

– Tunnelma oli hieno, eka peli ja nyt sitten on pelannut yli kolmenkymmenentuhannen ihmisen edessä. Gefleä vastaan sunnuntaina on sitten vähemmän katsojia, mutta käännetään homma, ja otetaan me enemmän pisteitä!