Pitkään Valioliigan mestaruustaistelussa mukana olleen Arsenalin heikko kevätvire sai jatkoa sunnuntaisesta 0-3-tappiosta Evertonin vieraana. Evertonille voitto oli Valioliigassa jo kuudes perättäinen. Neljässä viimeisessä pelissään se on tehnyt kolme maalia kussakin.

Voiton myötä Everton nousi jo pisteen päähän viimeisessä Mestarien liiga -paikassa kiinniolevasta Arsenalista, mutta ”Tykkimiehet” ovat pelanneet ottelun sitä enemmän. Arsenalin ranskalaisvalmentaja Arsene Wenger uskookin top 4 -sijoitukseen yltämisestä tulleen erittäin vaikeaa.

– Haluan taistella neljän parhaan joukkoon yltämisestä sataprosenttisen päättäväisesti, mutta siitä tulee vaikeaa, Wenger totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Loppuohjelmamme on suotuisa, mutta ennen kuin unelmoimme sijoituksista, meidän täytyy keskittyä parantamaan peliesityksiämme. Taistelu on avoin eikä riipu vain meistä, vaan myös Evertonista. Heidän asemansa on hyvä.

Kuuden pisteen ottelun edukseen kääntänyt Everton oli Wengerin mukaan parempi niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin ja ansaitsi voittonsa.

– Meiltä puuttuu tällä hetkellä itseluottamusta ja päättäväisyyttä. Suuret tappiomme vieraskentällä ovat vieneet joukkueeltamme karisman, ranskalainen harmittelee.