Barcelonan brassipuolustaja Dani Alves tuli aloittaneeksi viikonloppuna kenties futishistorian tähän asti näkyvimmän rasismin vastaisen kampanjan.

Sen jälkeen, kun Alves otti haukun Villarreal-kannattajan kulmalipulle heittämästä banaanista, on sosiaalinen media ollut pullollaan jalkapalloilijoiden ja jalkapallon ystävien banaaniposeerauksia tekstillä ”me kaikki olemme apinoita”. Niin Espanjasta, Suomesta kuin ympäri Eurooppaa.

 

 

Nyt myös Dani Alvesin vanhemmat ovat kommentoineet tapahtumaa. Pelaajan maanviljelijänä työskentelevä isä Domingos Alves pelkäsi, että kyseessä olisi voinut olla pahempaakin, mutta hän suhtautui asiaan kuitenkin huumorilla.

– Nyt voin perustaa banaaniplantaasin, isä-Alves vitsaili Globoesportelle AS:n mukaan, kunnes vakavoitui.

– Tuollaiset ennakkoluulot ovat täyttä paskaa. Henkilö, joka heitti banaanin kentälle kerjää vain huomiota. Luulen, että hän vain halusi tehdä rasistisen eleen, mutta pelkään että tuollainen ihminen voi olla kykeneväinen pahempaankin, esimerkiksi laittamaan myrkkyä banaaniin. Toivon, ettei Danin tarvitse syödä enempää banaaneja kentälle.

– En voi ymmärtää ihmistä, joka haluaa vahingoittaa toisia kutsumalla heitä mustiksi apinoiksi, Domingos Alves surkuttelee.

Barca-puolustajan äiti Lúcia Alves oli ylpeä poikansa kylmähermoisesta toiminnasta.

– Sanoin hänelle jo lapsena, että kaikki on osattava hyväksyä, myös kritiikki. Kun näin hänen syövän banaanin, ajattelin, ettei hän ole unohtanut opetuksiani. Se oli läimäys suvaitsemattomien ihmisten kasvoille, Lúcia Alves sanoo.

Kerroimme aikaisemmin, että Villarreal langetti banaanin kentälle heittäneelle pelaajalle elinikäisen porttikiellon kotistadionilleen.