Chelsean saksalaispelaaja André Schürrle sanoo, että valmentaja José Mourinhon kriitikot ovat vain kateellisia mestarivalmentajalle. Samaan hengenvetoon Schürrle vakuuttaa uskovansa joukkueensa mahdollisuuksiin Mestarien liigassa.

– Koko joukkue uskoo, että voimme voittaa sekä liigan että Mestarien liigan. Tiedämme sen olevan vaikeaa, mutta meidän pitää uskoa siihen, ja niin uskommekin, Schürrle vannoo Guardianissa.

Chelsea on jäänyt Valioliigassa kahden pisteen päähän Liverpoolista kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Mestarien liigassa joukkue haki 0-0 -tasapelin Atlético Madridin kotikentältä. Viime otteluissa Mourinhon ryhmän inhorealistisen puolustava pelitapa on saanut paljon kritiikkiä, viimeksi Liverpoolin valmentaja Brendan Rodgersilta.

– Vain voittaminen merkitsee jotain. Voit pelata täydellistä jalkapalloa ja yhden kosketuksen peliä, mutta hävitä. Ei ole mitään järkeä pelata hyvin ja hävitä. Suunnitelmamme on pelata näin ja voittaa. Kun ihmiset sanovat ”Chelsea ei osaa pelata”, vaikka voitamme, se johtuu vain siitä, että he ovat kateellisia, 23-vuotias Schürrle jatkaa.

– Olen oppinut Mourinholta valtavasti. Rakastan hänen joukkueessaan pelaamista ja uusien pelipaikkojen oppimista. Saksassa en koskaan pelannut näin defensiivisesti, melkein laitapakkina, mutta juuri puolustuspään pelaamista kaipasin Saksassa.

– Luulen, että olen aika fiksu pelaaja. Siksi ymmärrän, että joskus voin pelata hyökkäävästi, mutta joskus ainoa tärkeä asia on uhrautua joukkueen edun hyväksi. Molempia elementtejä tarvitaan, Schürrle pohtii.