Eero Markkanen nousi jo AIK:n avaukseen: ”Vuodessa menty paljon eteenpäin!”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

AIK:n Eero Markkanen voitti ensimmäisen Allsvenskan-pelinsä, kun Gefle IF kaatui vieraskentällä Gävlessä tiukasti 2-1 sunnuntaina. Sarjan avauspelissä AIK oli hävinnyt kotonaan yli 30 000 katsojan edessä toiselle mestarisuosikille IFK Göteborgille.

– Avaustappion jälkeen tärkeät pinnat. Minulle peli oli ensimmäinen aloituksessa ja pelasin 75 minuuttia. Vaihtoon 1-1 tilanteessa, ja lopussa saimme tehtyä voittomaalin. Loistofiilikset, Markkanen kertoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

Eero on pelannut kummassakin pelissä, ensin IFK Göteborgia vastaan vaihdosta 52 minuutin jälkeen, ja nyt alusta heti mukana. Eero on omaan peliinsä tyytyväinen, mutta hyökkääjä hakee aina maaleja.

– Peli oli hankala. Tekonurmikenttää ei oltu kasteltu ennen peliä, kuiva alusta teki maassa pelaamisen vaikeaksi. Varmaan senkin takia, valtaosa minulle tulleista palloista tuli ilmassa. Sain jotenkin voitettua niitä, ja sain pari puolittaista paikkaakin, mutta se avausmaali antaa nähtävästi odottaa itseään, Markkanen summaili.

– Vuodessa on menty paljon eteenpäin, on ollut hienoa pelata kahdessa pelissä, mutta kyllä nyt pitää tehdä maali pian! Hyvä kuitenkin, että saatiin voitto- ja pistetili avattua, tästä on hyvä jatkaa!

AIK:n seuraava peli on sunnuntaina kotistadionilla Solnassa, kun vastaan asettuu Örebro.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!