Helmarit tavoittelee viidettä perättäistä MM-karsintavoittoaan

© Kuva: Getty Images

Suomen naisten A-maajoukkue kohtaa torstai-iltana MM-karsintaottelussa Unkarin Sonera Stadiumilla Helsingissä. Ottelu alkaa klo 18.

Suomi on voittanut kaikki neljä aiempaa karsintapeliään pitämällä nollan kolmessa ottelussa neljästä. Viides perättäinen voitto pitäisi Helmarit hyvin raiteilla matkalla kohti Kanadassa järjestettävää vuoden 2015 MM-lopputurnausta.

Helmarien edellinen voitto tuli juurikin Unkarista viime lauantaina pelatussa vierasottelussa. Komeisiin 4-0-lukemiin päättyneessä ottelussa Sanna Talonen iski hattutempun ja keskiviikkona 25-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Anna Westerlund yhden maalin.

– Tärkeää on muistaa, että edessä on uusi peli ja uusi haaste. Edellisessä pelissä näkyi, että kausi on aluillaan. Peli oli välillä hyvää ja välillä ei niin hyvää. Edellisestä pelistä on opittu asioita ja peliä on pyritty kehittämään tähän otteluun, Andrée Jeglertz kertoi Palloliiton verkkosivuilla.

– Puolustuspelissä meidän on oltava hereillä, sillä Unkarilla on vaarallisia pelaajia etenkin laidoissa. Hyökkäyspelissä meidän on oltava kärsivällisiä, pidettävä palloa ja pystyttävä pitämään hallinta koko pelin ajan, hän jatkoi listaten voittoon vaadittavia asioita.

Suomen pelaajatilanne näyttää hyvältä. Pelaajat ovat palautuneet edellisestä ottelusta ja mitään pelaamista estäviä vammoja tai sairauksia ei ottelun aattona ollut näköpiirissä.

Yle televisioi ottelun.

Suomen ottelut MM-karsinnassa:
2013:
21.9. Kazakstan-Suomi, Astana 0-2 (0-0)
25.9. Suomi-Itävalta, Veritas-stadion, Turku 2-1 (1-0)
31.10. Suomi-Kazakstan, Sonera-stadion, Helsinki 1-0 (1-0)
2014:
5.4. Unkari – Suomi, Györ 0-4 (0-2)
10.4. Suomi – Unkari, Sonera Stadium, Helsinki
14.6. Itävalta – Suomi
18.6.  Suomi – Bulgaria, Sonera Stadium, Helsinki
21.8.  Bulgaria – Suomi
13.9. Suomi – Ranska, ISS Stadion, Vantaa
17.9. Ranska – Suomi