HJK hakee nopeaa paluuta voittokantaan tiistaina kotipelissä FC Honkaa vastaan Sonera Stadionilla.

HJK:lla on allaan 1-3-vierastappio FC Lahdelle lauantailta. HJK ehti tätä ennen pelata peräti 22 liigapeliä ilman tappiota.

Valmennusjohto ja pelaajat kävivät Lahti-ottelun läpi heti sunnuntaina ja ongelmakohtiin tartuttiin harjoituskentällä.

– Pelasimme naiivisti. Emme huomioineet kentän kuntoa tarpeeksi ja teimme ensimmäisellä puoliajalla virheiden ketjuja, joiden vuoksi jouduimme lähtemään toiselle puoliskolle kahden maalin takaa-ajoasemasta, HJK-luotsi Sixten Boström kertoi seuran kotisivuilla.

Boströmin mukaan nopeasti vastaan tuleva uusi ottelu toimii nyt Klubin eduksi.

– Kun häviää, on hyvä että seuraava ottelu tulee nopeasti. Se antaa mahdollisuuden ”korjata” tilanne pikaisesti.

– Meillä edellisestä tappiosta oli niin pitkään, että lauantain pelin jälkeen huomasi kaikilla olevan tosi huono fiilis. Kun häviöitä tulee harvoin, ne iskevät vielä kovempaa, Boström summaili.

Hongalla yksi voitto ja kaksi tappiota

Honka on aloittanut kautensa kahdella tappiolla ja voitolla. Lauantaina joukkue taipui MYPA:lle kotonaan 1-2-lukemin. Derbyyn Shefki Kuqin suojatit tulevat vielä astettä päättäväisemmin.

– Odotan tiukkaa peliä. Paikalliskamppailuissa ei sarjatilanteella ja edellisillä peleillä ole juurikaan merkitystä, koska se on aivan oma maailmansa. Meidän ja Hongan väliset pelit ovat aina kuumia ja niin on varmasti tiistainkin ottelu, vihjasi Boström.

Edellisestä pelistä poissa olleet Nikolai Alho, Rasmus Schüller sekä leikkauksesta nopeasti toipunut Sebastian Sorsa ovat pelikuntoisia.

Teemu Tainion pelikunto on vielä maanantaina epävarma ja Demba Savage on sivussa.