Veikkausliigan lauantain ainoassa ottelussa vastakkain asettuvat sarjan suurin mestarisuosikki HJK sekä putoamistaisteluun povattu TPS. Suosikista ei ole epäselvyyttä, mutta HJK:n valmentaja Sixten Boström ei lähde otteluun takki auki.

– TPS koostuu lupaavista nuorista ja nälkäisistä, kokeneista pelureista. Se on oikeastaan aika vaarallinen yhdistelmä. He ovat pelanneet tähän asti oikein hyvää futista ja ovat olleet epäonnekkaita tulosten kanssa. He ovat hävinneet kaikki pelinsä yhdellä maalilla, Boström muistuttaa Veikkausliigan kotisivujen otteluennakossa.

– Emme voi tuijottaa sarjataulukkoa tai kuunnella asioita joita talven aikana on puhuttu. Vastaan tulee taisteleva porukka, se on varmaa.

TPS on hävinnyt kaikki kolme tähänastista otteluaan täpärästi maalein 0-1. Helsingin vierailuunkin on vaikea kaivaa optimismia, sillä viimeksi HJK on hävinnyt kotikentällään lähes vuosi sitten.

HJK:n viimeiset ottelut ovat kuitenkin olleet vaikeita. Se joutui luopumaan paikastaan sarjakärjessä hävittyään ensin FC Lahdelle vieraissa maalein 1-3 ja pelattuaan tiistaina Honkaa vastaan tasan 2-2.

– Eivät nämä tulokset sillä tavalla valmistautumiseemme vaikuta. On turhaa paketoida pelejä yhteen, kausi on vasta alussa. Lahdessa meillä oli vaikea vierasottelu haastavalla alustalla ja tiistaina paikallisottelu, jotka ovat lähtökohtaisesti aina tasaisia taisteluja, Boström muotoilee.

HJK:lta ovat ottelusta loukkaantumisten takia sivussa Demba Savage, Macoumba Kandji ja Sebastian Mannström.