Huuhkaja-hyökkääjä Riku Riski, 24, siirtyi talven aikan Norjan liigasta pudonneesta Hönefoss BK:sta legendaariseen Rosenborg BK:hon, joka hakee paluuta maansa huipulle ja jopa Mestarien liigaan teolla.

Riski, joka teki kahtena edelliskautena Norjassa 10 maalia per kausi keskushyökkääjän paikalta, on nyt erilaisessa roolissa.

– Täällä olen laidassa 4-3-3-systeemissä. Se sopii minulle hyvin ja haen paljon juoksuja puolustuslinjan taakse. Se on vahvuuteni ja suuri osa peliäni. Ero vanhaan ei siten ole suuri, Risku kertoi Nettavisenille.

– Ero on siinä, että pelaan nyt vasemmalla enkä keskellä. Me kolme kärkimiestä kuitenkin vaihdamme paikkoja jonkun verran pelin tiimellyksessä.

Maajoukkueessa hän on pelannut kärjen alapuolella toisella kymppipaikalla.

”Hänen täytyy käyttää älyään ja taktista osaamistaan”

Päävalmentaja Per-Roar Hansen näkee Rosenborgin pelaamisessa eroja Riskin aiemmin kokemaan. Ihan myös senkin vuoksi, että joukkueen vastustajat monesti pyrkivät puolustamaan tiiviisti.

– Hänen roolinsa on erilainen. Hönefossissa hän iski vastahyökkäyksillä. Meillä hänen pitää olla kärsivällisempi sekä käyttää älyään ja taktista osaamistaan. Hän tulee kehittymään meillä, koska hänen pitää ajoittaa juoksunsa entistä paremmin kuin ennen.

Rosenborg aloitti Norjan liigakautensa 2-2-tasapelillä Vikingiä vastaan viime viikonloppuna. Riski pelasi täydet minuutit, mutta ei pääsyt maalikirjoihin.