Veikkausliiga-seura Pietarsaaren Jaroa luotsaava Alexei Eremenko on tyytyväinen poikansa Alexei Eremenko juniorin, 31, paluusta Skotlantiin.

Huuhkajissakin ehkä vielä tulevaisuudessa esiintyvä taituri sai sopimuksen tammikuun lopussa Skotlannin pääsarjaseura Kilmarnockiin loppukaudeksi. Hän on edustanut seuraa myös aiemmin.

Vastuuta keväällä on tullut jo rutkasti ja matkalla on syntynyt yksi maalikin. Isän mukaan Alexei nuorempi viihtyy hyvin maassa.

– Hän piti Skotlannista aiemmin ja pitää siitä edelleen. Hän on löytämässä pelivireensä. Hänen sopimuksensa päättyy keväällä ja hänen pitää punnita, mitkä ovat vaihtoehdot. Mielestäni oli hyvä päätös mennä sinne kevääksi eikä tulla esim. Jaroon harjoittelemaan. Hän on kuitenkin niin kilpailuhenkinen, Eremenko vanhempi kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Hänellä on nyt muutakin mietittävää kuin oma uransa. Hänen poikansa aloittaa koulun ensi syksynä ja koko perheen tilannetta täytyy punnita. Hänen perheensäkin pitää Skotlannista.

Alexei junior veistetty eri puusta kuin Roman tai isänsä

Alexei nuorempi kommentoi taannoin Skottilehdelle omia fyysisiä haasteitaan jalkapalloilijana ja haasteita painonsa kanssa (uutinen).

Hän on kertonut, että luoja on suonut hänelle erilaisen ruumiinrakenteen kuin esimerkiksi solakalle veljelleen Roman Eremenkolle tai isälleen.

Isä-Eremenko näkee, että ”Losa” ei ole koskaan ollut laiha, joskaan ei myöskään lihava.

– Hän on ollut aina vahva ja jämäkkä. Sellainen on hänen ruumiinrakenteensa. Jokaisella pelaajalla on oma pelipainonsa, ei kukaan voi sanoa kuinka paljon kenenkin tulee painaa, Alexei muistuttaa.

– Hänelle kertyy kiloja helposti. Hänen pitää olla tarkka ruokavaliostaan ja katsoa mitä syö. Itse pystyin peliaikoinani syömään vaikka mitä. Seurasin painoani, mutta se ei noussut helposti. Roman on tässä tullut minuun. Olemme kaikki erilaisia ja luontoäiti on antanut erilaiset lähtökohdat.

”Pelaa niin kauan kuin se tuntuu mukavalta”

Alexei nuorempi on kommentoinut myös aiemmin, että tuskin pelaa nelikymppiseksi, kuten mm. Jari Litmanen. Isä uskoo poikansa lopettavan sitten kun jalkapallo ei tunnu enää kivalta.

– Hän pelaa niin kauan kuin tuntee olonsa mukavaksi ja iloitsee pelaamisesta, heräämisestä aikaisin harjoituksiin ja haluaa pelata kovia pelejä.

– Itse pelasin 41-vuotiaaksi asti. Lopettaako Alexei 32-33-vuotiaana? Vai 35- tai 38-vuotiaana? Sitä ei kukaan voi nyt sanoa.

Skotlannin liigan taso ei yllä Euroopan huippusarjojen tuntumaan, mutta pelaaminen siellä voi olla todella elämyksellistä.

– Hän saa siellä peliaikaa ja tunnelma on loistava otteluissa. Esimerkiksi Celtic-otteluissa voi olla 60 000 katsojaa. Miksipä ei nauttisi sellaisesta?

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen