Keskiviikon odotetussa Mestarien liigan jättiläisten kohtaamisessa asettuvat vastakkain Real Madrid ja Bayern München. Jo ennen ottelua on selvää, että jokin putki menee poikki, sillä Bayern Münchenille Realin kotiareena Santiago Bernabeu on ollut historiallisen vaikea paikka pelata. Joukkueen valmentaja Pep Guardiolalla on puolestaan Bernabeulta pelkästään hyviä muistoja.

Bayern München on hävinnyt viisi viimeistä Santiago Bernabeulla pelaamaansa ottelua. Joukkoon mahtuu myös vuoden 2010 finaalitappio Inter Milania (0-2) vastaan, sillä silloinkin pelipaikka oli Madrid. Bayernin edellinen voitto Bernabeulla nähtiin vappupäivänä vuonna 2001.

Bayernin valmentaja Pep Guardiolalle pelipaikka on puolestaan erittäin mieluisa. AS-sivuston mukaan Guardiola on vieraillut valmentajan roolissa Bernabeulla seitsemän kertaa eikä ole hävinnyt siellä vielä kertaakaan. Putkeen mahtuu viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. Guardiola toimi pitkään Real Madridin arkkivihollisen Barcelonan käskyttäjänä.

Real Madrid on ollut kotonaan todella vahva Mestarien liigassa, sillä se ei ole hävinnyt tutulla kentällään 17 otteluun (15 voittoa ja kaksi tasapeliä). Edellisen kotitappion Mestarien liigassa sille aiheutti – yllätys yllätys – Pep Guardiolan valmentama Barcelona keväällä 2011.