Mielipiteet jyrkästi jakava Chelsea-valmentaja José Mourinho kohahduttaa jalkapallomaailmaa torstaina julkaistavalla kirjalla ”The Dark Side of Jose Mourinho”, jonka on laatinut espanjalaisen El País -lehden toimittaja Diego Torres.

Jo muutamaa päivää ennen kirjan julkaisua polemiikkia herättävät erityisesti ”The Special Onen” lausunnot tämän entisestä joukkueesta Real Madridista.

– Olette pettureita. Pyysin, ettette kerro mitään kokoonpanosta, mutta olette pettäneet minut. Osoititte, ettette seiso rinnallani. Olette yksiä huoranpenikoita, Mourinho raivosi Real Madridin pukukopissa Mundo Deportivon kirjasta julkaiseman katkelman mukaan ja jatkoi:

– Ainoa ystäväni pukukopissa on [Esteban] Granero, enkä ole varma voinko luottaa häneenkään enää. Olette petollisin joukkue, joka minulla on eläessäni ollut. Pelkkiä huoranpenikoita.

Brittilehti Timesin mukaan Realia vuosina 2010-2013 valmentanut Mourinho piti selvänä, että jostain vuodettiin lehdistölle miehen ajatuksia peluutuksesta ja taktiikoista. Niinpä hän järjesti useita kertoija huolellisen etsinnän joukkueen hotelleissa mikrofonien varalta.

Portugalilainen tilasi joka aamu kahdeksalta päivän mediapaketin tutkittavakseen. Hän analysoi huolellisesti häntä ja hänen joukkuettaan käsittelevät artikkelit, videot ja analyysit ja vakuuttui siitä, että jostain lehdistö sai vihiä miehen suunnitelmista. Mourinhon epäluulo johti siihen, että mies vaati seurata myös pelaajiensa puhelutietoja.