Maaliskuun alussa suomalaista jalkapalloyleisöä ilahdutettiin uutisella 2. elokuuta Helsingin Olympiastadionilla pelattavasta harjoitusottelusta Bayer Leverkusenin ja Glasgow Celticin välillä. Eloklassikoksi ristittyä ottelua mainostetaan ensisijaisesti valmentaja Sami Hyypiällä ja maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukilla.

Hyypiä sai kuitenkin viime viikolla seurastaan potkut. Nyt Leverkusen mielii Bild-lehden mukaan rukata harjoituskauden suunnitelmiaan uuteen uskoon. Seura on jo ottanut yhteyttä ottelua järjestävään englantilaisyritykseen tiedustellakseen mahdollisuutta ottelun perumiseen.

– Otimme yhteyttä yritykseen heti Sami Hyypiän erottamisen jälkeen. Meillä on voimassaoleva sopimus. Haluamme kuitenkin selvittää, onko pelin järjestäminen heille tärkeää myös ilman Hyypiää. Muutoin meillä on samalle päivälle myös muita tarjouksia harjoitusotteluista, Leverkusenin toimitusjohtaja Michael Schade sanoo.

105 A-maaottelua pelannut Hyypiä ei ole kuitenkaan ainoa suomalaisia Eloklassikossa erityisesti kiinnostava nimi. Kenties Teemu Pukin vetovoima riittää yksinkin – olettaen, että Celtic myöntää viime aikoina penkille juuttuneelle suomalaiselle ottelussa peliaikaa.