Englantilainen The Telegraph -lehti uskoo, että UEFA tulee rankaisemaan kovalla kädellä Valioliigan mestaruustaistelussa olevaa Manchester Cityä ja Ranskan liigan sarjakärki Paris Saint-Germainia vastuuttomasta taloudenpidosta. Lehden mukaan seurat saavat joko massiiviset sakot tai vastaavanlaisen siirtokiellon, jonka FIFA äskettäin langetti Barcelonalle.

Seurat eivät ole täyttäneet taloudellisen reilun pelin ”Financial Fair Playn” sääntöjä ja pykäliä. Säännöstö perustettiin ”ahneuden, holtittoman tuhlaamisen ja taloudellisen järjettömyyden hallitsemiseksi eurooppalaisessa jalkapallossa”.

Vajaat 20 seuraa syytettyjen penkillä

Kaikkiaan rangaistusuhan alla on vajaat 20 seuraa, joista Manchester City ja Paris Saint-Germain ovat ehdottomasti suurimmat ja menestyneimmät. Näiden uskotaan saavan kaikkein kovimmat sanktiot, mutta kumpaakaan ei luultavasti suljeta ensi kauden Mestarien liigasta.

Financial Fair Playn säännöissä sanotaan, että seurat eivät saa tehdä yli 45 miljoonan euron tappioita kahden peräkkäisen kauden aikana. Useita kalliita hankintoja tehnyt Manchester City kuitenkin teki peräti 180 miljoonan euron tappiot kausien 2011-2012 ja 2012-2013 aikana.

Tappioita tilkittiin pääsponsori Etihad Airwaysin seuraan pumppaamilla rahoilla. Kymmenen vuoden sponsorisopimus emiraattilentoyhtiön kanssa tuo Citylle peräti 423 miljoonaa euroa.

Lopulliset tuomiot toukokuun alussa

UEFA tekee päätöksiä seuroille langetettavista rangaistuksista tiistain tai keskiviikon aikana. Rangaistukset langetettaneen aluksi ehdollisina siten, että UEFA antaa seuroille kymmenen päivää aikaa vastineensa antamiseen. Lopullisista sanktioista päätetään 5. toukokuuta.

UEFA ilmoitti helmikuun lopussa tutkivansa 76 seuran toimia Financial Fair Playn rikkomuksia koskien. Sittemmin yli 50 seuraa on vapautettu epäilyistä.