Huhtikuun alkupuolella RoPS:in valmentaja Juha Malinen sai medialle antamiensa lausuntojen takia kosolti kielteistä julkisuutta. Liikkukaa – Sports for All ry -järjestö nosti asian tapetille ja peräänkuulutti Juha Malista ja koko Veikkausliigaa irtisanoutumaan rasismista.

Myös SuomiFutis-sivuston toimittaja Jaakko Käyhkö otti tapaukseen kantaa kommentissaan.

Nyt liikuntajärjestö ja Juha Malinen ovat tehneet sovinnon. Järjestön puheenjohtaja Ike Chime tapasi RoPS-luotsin pääsiäissunnuntaina asioista keskustellakseen.

– Liikkukaa ry:n tarkoitus ei ole syyllistää ketään yksittäistä henkilöä. Meidän ensisijainen huolenaiheemme on varmistaa, että kaikenikäiset ihmiset ymmärtävät, että he ovat tervetulleita jalkapallon ja muiden urheilulajien pariin riippumatta kulttuurista, taustasta tai ulkonäöstä, järjestön tiedotteessa todetaan.

Liikkukaa ry kertoo myös, kuinka Malisella on pitkä ura työskentelystä monista eri taustoista tulevien pelaajien kanssa. Mm. Sierra Leonen nuorisomaajoukkueista Suomeen jääneiden Medon ja Patrick Bantamoin liigaura alkoi juuri Malisen alaisuudessa.

– Varmaan jokainen on oppinut tästä keskustelusta. Tästä on tärkeää katsoa eteenpäin, tehdä työtä asenteiden eteen ja opittava harkitsemaan sananvalintoja. Se, että jalkapalloon luodaan kaikille yhtäläiset mahdollisuudet osallistua, ei kuitenkaan riipu yhdestä miehestä tai organisaatiosta. Koko jalkapalloperheen täytyy pitää yhtä, mukaan lukien niin vastuuasemissa olevat kuin lajia rakastava yleisökin, Malinen toteaa tiedotteessa.

– Veikkausliigan tärkeä tehtävä on kasvattaa nuoria pelaajia, eivätkä suomalaiset pelaajat tänä päivänä ole taustaltaan tai vaikka ihonväriltään vain yhdenlaisia. Itse jatkan työtäni entiseen tapaan nuorten pelaajien kehittäjänä kaikkia kunnioittavassa hengessä. Tästä muistuttaakseni kannan kauden peleissä käsivarressani Liikkukaalta saamaani Respect-tunnusta, Malinen jatkaa.

Liikkukaa – Sports for all ry:n julkaiseman tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan järjestön Facebook-sivulta.