Valioliigaa johtava Liverpool kohtaa sunnuntaina sarjapaikastaan taistelevan Norwichin, jonka loppukauden ohjelma on kaikkea muuta kuin helppo. Norwich kohtaa neljän viimeisen kierroksen aikana pelkkiä jättiläisiä: Liverpoolin, Manchester Unitedin, Chelsean ja Arsenalin.

Erityistä kauhua ”Kanarialintujen” parissa herättänee Valioliigan maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Liverpool-hyökkääjä Luis Suarez. Uruguaylainen vierailee Norwichin kotistadionilla Carrow Roadilla nyt kolmatta kertaa. Kahdella edellisellä kerralla hän on rankaissut kotijoukkuetta hattutempulla.

Lempivastustajasta puhuminen saa lisäpontta, kun huomioidaan, että Norwichin ja Liverpoolin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joulukuussa Suarez paukutti Norwichin verkkoon peräti neljä maalia. Yhteensä miehen saldo viidestä Norwich-ottelusta on 11 maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Mikäli 27-vuotias Suarez kiusaa Norwichia tuttuun tyyliinsä, on miehellä tilaisuus ottaa haltuunsa Valioliigan yhden kauden maaliennätys. Nykyisessä 38 ottelun Valioliigassa 31 maaliin ovat pystyneet Cristiano Ronaldo ja Alan Shearer.

Suarezilla on koossa 29 ottelua, joten uran neljännellä hattutempulla Norwichia vastaan hän ottaisi ennätyksen yksin omiin nimiinsä. Saavutuksen arvoa nostaa, että Suarez tarvitsi maalien tekemiseen vain 29 ottelua miehen kärsittyä pelikieltoa kauden ensimmäisissä viidessä ottelussa.

34 maaliin ovat yhdellä kaudella yltäneen Andy Cole ja Shearer, mutta tuolloin Valioliigassa pelattiin 42 ottelua.