Mestarien liiga puolivälierin toiset osaottelut alkavat Lontoossa ja Dortmundissa. Chelsean ja PSG:n välillä on kaikki auki, kun taas Real Madrid on jo puoliksi välierissä ja Borussia Dortmund laulukuorossa.

Zlatanin merkitys paisuteltua?

PSG:n vaarallisin ja maineikkain hyökkääjä Zlatan Ibrahimovic loukkasi jalkansa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta muutenkin pariisilaiset pystyivät tehokkaaseen ja monipuoliseen hyökkäyspeliin.

PSG:ltä on laittaa hyökkäykseen Zlatanin lisäksikin äärimmäisen vaaralliset Edinson Cavani ja Ezekiel Lavezzi. Heistä Lavezzi teki maalin Chelseaa vastaan, ja Cavani onnistui Ligue 1:ssä viikonloppuna Reimsiä vastaan.

Vierasjoukkue myös lähtee otteluun kahden maalin johdosta, kun Javier Pastore onnistui kyykyttämään Chelsean puolustusta aivan ensimmäisen osaottelun lopulla viimeistellen PSG:n voittolukemiksi 3-1. Näin PSG:lle riittäisi maalin tappiokin.

Vierasmaalikaan ei olisi Stamford Bridgellä minkäänlainen yllätys, sillä PSG on viimeistellyn vähintään yhden osuman kahdeksassa Mestarien liigan reissupelissään. Niistä Ranskan tämän hetken ykkönen on hävinnyt vain yhden.

Chelsea paransi Mestarien liiga –kompastelustaan hurjasti vyörymällä viikonloppuna Stoken yli Valioliigassa.

Kun Samuel Eto’on pelaamisesta ei ole täyttä varmuutta, ja Fernando Torres ja Andre Schürrle ovat tälle tasolle vielä toistaiseksi liian kevyttä kalustoa, on hyökkäysarsenaaleja vertailtaessa etu selvästi PSG:n.

Harva joukkue voi marssittaa kentälle näinkin hyvän hyökkääjistön niin, että joukkueessa oleva Zlatanin kaltainen tähti ei pysty pelaamaan.

Stamford Bridge ollut linnake

Chelsealla on puolellaan yksi hyvin vankkumaton tilasto: Se on hävinnyt koko kaudella vain yhden kotiottelun. Tuosta Baselia vastaan tulleesta kolauksestakin on jo aikaa liki seitsemän kuukautta.

Stamford Bridge on siis ollut turvallinen linnake, ja manageri Jose Mourinhon miehistö ei ole päästänyt maaliakaan omiin tammikuun 19. päivän jälkeen. Chelsealla on siis pitänyt maalinsa puhtaana kotona kahdeksan kertaa putkeen!

Kaksi vuotta sitten Chelsea selvisi jatkoon juuri samanlaisesta alakynnestä, kun se hävisi ensin Napolille 1-3, mutta hoiti itsensä jatkoon.

– PSG on mielestäni Napolia kovempi joukkue. Voimme voittaa kahdella maalilla, mutta emme voi jahdata maalia avausminuutista lähtien. On kyse enemmänkin keskittymisestä ja asenteesta, kertoi Frank Lampard Daily Mirrorille.

Hankaluuksia Chelsealle aiheuttaa epävarman hyökkäjätilanteen lisäksi Ramiresin pelikielto.

Mourinhon kova kritiikki hyökkääjiään kohtaan on saanut mm. hollantilaislegenda Johan Cruyffin ihmettelemään tilannetta.

– Kun peli kulkee, on se hänen ansiotaan. Kun menee huonosti, hän puhuu pelaajista. Näin, kuinka hän menetti pukukopin Real Madridissa ja sama voi tapahtua Chelseassa, kirjoitti Cruyff De Telegraaf –lehden kolumnissaan.

Dortmund pelaa kunniasta

Borussia Dortmund menetti käytännössä mahdollisuutensa jatkopaikkaan, kun Madrid höykytti sitä kotonaan 3-0. Vuosi sitten Dortmund voitti 4-1 välierissä kotonaan, ja Robert Lewandowski teki silloin neljä maalia.

Nyt BVB pelaa lähinnä kunniastaan, sillä sen materiaali ei ole läheskään samaa tasoa kuin viime vuonna.

– Meillä on minimimahdollisuus päästä jatkoon. Olisi hullua ajatella, että tekisin taas neljä maalia, kommentoi Lewandowski Dortmundin Twitter-tilillä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen