HJK:n Mika Väyrynen tietää, että kuudennen perättäisen mestaruuden ottaminen ei tule olemaan mikään helppo projekti kuten hän kertoo SuomiFutiksen haastattelussa.

HJK lähti tähänkin kauteen ylivoimaisena mestarisuosikkina. Ketkä ovat Klubin pahimmat kilpailijat tällä kaudella, Mika Väyrynen?

Tosi vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa mitä tulee olemaan. Jos pelkkiä nimilistoja katsoo, niin Inter on vahvistunut ja ”Moukku” (Mika Ojala) tuli takaisin hän on ollut kuitenkin niin iso osa heidän peliään. Inter tulee varmasti olemaan parempi kuin viima kaudella. RoPS:lla on myös tosi hyviä hankintoja ja ovat varmasti kovia kotona. Harva sieltä täydellä pistepotilla kotiin lähtee. Vaasa on aina vaarallinen ja MYPA teki juuri kovan hankinnan. Lahti vaikuttaa hyvälle. Paljon joukkueita jotka voi olla hyviä. Se on myös fakta, että aina kun jengi tulee HJK:ta vastaan, niin ne panevat parastaan. Helppoja pelejä ei meille tule.

HJK on panostanut suuresti euromenetykseen, mutta viime vuosina sitä ei olla saatu aikaan. Miten Klubi voisi menestyä eurokentilläkin?

Seura on varmasti tehnyt sen mitä pystyy taloudellisella puolella tekemään. Se tosin vaatisi kerran sen menestyksen, jotta seura pystyisi sitten satsaamaan tulevaan. Se on tosi pienestä kiinni. Arpaonnellakin on oma roolinsa ja kahdessa pelissä voi pienet asiat otteluiden sisälläkin ratkaista. Kyllä kun katselee menneitä tuloksia, niin kyllä siellä paljon isojakin seuroja karkeloista jää ulos. Meillä on kuitenkin sellainen pelaajamateriaali, että parhaina päivinä pitäisi riittää lohkovaiheeseen tai lähelle. Kuten sanoin, se on sitten pienistä asioista kiinni onnistuuko se.

Mika Väyrynen, olet ollut isossa roolissa myös A-maajoukkueessa, kunnes ikävät loukkaantumiset ovat tiputtaneet sinut toistaiseksi pois Mixu Paatelaisen ryhmästä. Millaiset tavoitteet sinulla on maajoukkueen suhteen?

Totta kai niin kauan kuin jalat toimii ja on mahdollista päästä taas mukaan niihin karkeloihin niin se on tavoitteena. Reilu vuosi on siitä kun viimeksi olen ollut mukana ja pari kutsua olen loukkaantumisten takia joutunut jättämään väliin. Nyt sitten pitää haastaa muita jätkiä ja pelata mahdollisimman hyvin, jotta Mixulla olisi mahdollisimman vaikea valita seuraavaa joukkuetta, Väyrynen päättää naurahtaen.