Mestarien liigan tiistaisessa välierässä nähdään tunteikas kotiinpaluu. Chelsea-hyökkääjä Fernando Torres saattaa pelata ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa vanhalla kotiareenallaan Vicente Calderón -stadionilla Atlético Madridia vastaan.

30-vuotias espanjalainen voi mahtua jopa Chelsean avaukseen Samuel Eto’on poissaollessa. Kotiyleisön vastaanotto on varmasti lämmin, mutta maaleja ei Torresille toivota. Atléticon valmentaja Diego Simeone kehuu Torresia mahtavaksi hyökkääjäksi, vastoin Chelsea-luotsi Jose Mourinhon viimeaikaista kritiikkiä.

– Fernando rakastaa tätä seuraa, hänen seuraansa. Nämä ovat hänen ihmisiään. Hän muistaa ja ajattelee meitä aina ja kyselee meidän kuulumisiamme. Uskon, että hän pelaa tänään ja hän tietää, että tämä on meille valtava ottelu, Simeone toteaa The Guardianissa.

– Kun tuomari viheltää pelin käyntiin, fanit eivät ole hänen puolellaan, koska pelaamme häntä vastaan. Mutta ennen peliä ja loppuvihellyksen jälkeen hän saa varmasti ansaitsemansa suosionosoitukset. Fanit muistivat häntä Monacossa [Atléticon kohdatessa Chelsean Super Cupin finaalissa] ja olen varma, että he tekevät niin nytkin.

Ikuinen ”atlético”

”El Niño” -lempinimen tunteva Fernando Torres debytoi Atléticon paidassa La Ligassa jo 17-vuotiaana vuonna 2001. Hän pelasi seurassa kuuden vuoden ajan. Vuosina 2003-2005 hänen joukkuetoverinaan palloili Atléticon nykyinen valmentaja Simeone.

– Torres on täältä kotoisin. Sisimmässään hän on yksi meistä. Hän on aina ”atlético”, pelaa hän mille joukkueelle hyvänsä, Simeone jatkaa.

Myös Atléticon pelaajat uskovat illasta tulevan Torresille ikimuistoisen.

– Torres on aina ollut Atléticon fanien suosikki. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hän voi pelata täällä lähtönsä jälkeen ja olen varma, että hän saa innostuneen vastaanoton. Toivon hänelle kaikkea hyvää, mutta toivottavasti hänellä ei ole paras iltansa, madridilaisten keskikenttäpelaaja Koke sanoo.

– Hetkestä tulee Fernandolle tunteikas. Hän ei ole vielä saanut tilaisuutta kohdata seuraa, joka on hänen sydämessään. Kaikki täällä ovat hyvin kiitollisia kaikesta, mitä hän teki seuran hyväksi, joukkueen kapteeni Gabi jatkaa.

11-vuotiaana Atléticon junioreissa aloittanut Torres teki Atléticolle viiden La Liga -kautensa aikana 75 maalia.