Kerroimme eilen, kuinka Barcelonan puolustaja Dani Alves otti kylmähermoisesti niskalenkin tälle katsomosta banaanin heittäneestä rasistista. Brassipelaaja pisti banaanin eleettömästi poskeensa ja lähetti kulmapotkun liikkeelle.

Tästä voit katsoa videon Alvesin hienosta toiminnasta.

Alvesin temppu käynnisti välittömästi laajamittaisen solidaarisuusvyöryn. Ensimmäisenä asialle ehti pelikaveri ja maanmies Neymar.

Nyt myös Barcelonaa ottelussa isännöinyt Villarreal CF on ottanut kovan linjan katsojan rasistista käytöstä kohtaan. Seura ilmoitti kotisivuillaan olevansa pahoillaan kannattajan käytöksestä ja tuomitsevansa eleen jyrkästi. Samalla kannattajalle langetettiin ankara rangaistus.

Villarreal otti kyseiseltä kannattajalta tämän kausikortin pois ja langetti tälle elinikäisen stadionporttikiellon kotistadionilleen El Madrigalille. Katsoja oli tunnistettu valvontakameran kuvista sekä muiden Villarreal-kannattajien avustuksella.

Tiedotteessaan Villarreal irtisanoutuu jyrkästi kaikenlaisesta väkivallasta, syrjinnästä, rasismista ja ksenofobiasta.

Alla lisää kuvia futaajien solidaarisuusaallosta rasismia vastaan. Mukana on nyt myös Veikkausliigan mestarijoukkue HJK.

 

 

Dani Alves's wife on Instagram: "We Are All Monkeys." Hahah nice one!!