Real Madridin italialaisvalmentaja Carlo Ancelotti otti tiistaina tyrmäysvoiton Bayern-luotsi Pep Guardiolasta ja johdatti joukkueensa suvereenin esityksen jälkeen Mestarien liigan finaaliin.

Samalla 54-vuotias Ancelotti nousi harvalukuiseen huippuvalmentajien joukkoon, jotka ovat vieneet joukkueensa Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan Cupin loppuotteluun peräti neljä kertaa. Tempussa on ennen Ancelottia onnistunut vain kolme valmentajalegendaa.

 

 

Italialaisluotsi oli syystäkin onnensa kukkuloilla ottelun jälkeen.

– Pelasimme täydellisen ottelun. Joukkue yllättää minut joka päivä. Ensimmäinen puoliaika oli fantastinen. Olimme harjoitelleet erikoistilanteita paljon, sillä tiesimme, että heillä on ongelmia takatolpalla, Ancelotti paljasti Marcalle.

Ancelottin mestarillinen valmistautuinen meni nappiin, sillä Real iski kolme neljästä maalistaan juuri erikoistilanteista. Mies kehuikin estoitta pelaajiaan ja erityisesti Gareth Balen joukkueen eteen uhrautumista. Itseään hän ei halunnut jalustalle nostaa.

– Minä olin jo voittanut täällä. Minulla on hyvä saldo Münchenistä. Tärkeintä on, että Real Madrid on Mestarien liigan finaalissa 12 vuoden tauon jälkeen, Ancelotti muistuttaa.

Toinenkin komea ennätys

Ancelotti on vasta kahdeksas valmentaja, joka on yltänyt Mestarien liigan finaaliin kahden eri joukkueen valmentajana. Aiemmin joukkoon ovat päässeet Jose Mourinho, Jupp Heynckes, Louis van Gaal, Ottmar Hitzfeld, Udo Lattek, sunnuntaina menehtynyt Vujadin Boskov sekä Ernst Happel.

Happel on joukosta ainoana vienyt kolme eri seuraa finaaliin, mutta Chelsea-luotsi Mourinho voi onnistuessaan sivuta tuota ennätystä.