Real Madridin italialaisluotsi Carlo Ancelotti oli helpottunut, kun joukkue selvisi kuin selvisikin säikähdyksellä ja eteni Mestarien liigassa jatkoon. Joukkue oli voittanut kotonaan Borussia Dortmundin 3-0-lukemin, mutta vieraspelissä oli tukalaa.

Real oli pääsemässä jo lopullisesti karkuun, mutta Angel Di Maria hukkasi rangaistuspotkun. Hiki nousi espanjalaisten selkäpiihin, kun Dortmundin Marco Reus ampui kaksi maalia jo avausjaksolla. Lopulta lisää maaleja ei nähty ja Real eteni jatkoon.

– Tässä vaiheessa kilpailua jokainen ottelu on erittäin hankala. Olimme onnekkaita, että pääsimme välieriin. Kärsimme ottelussa paljon, varsinkin avausjaksolla. Peli aukesi uudestaan siinä, Goal.com siteerasi Ancelottia.

– Olimme jo parempia toisella jaksolla. Jalkapallo on sellaista – annoimme lahoja heille, teimme virheitä, eikä meillä ollut itseluottamusta. Siksi kärsimme.

Realin hahmona oli ratkaisevia torjuntoja tehnyt Iker Casillas, joka on tällä kaudella pelannut pääasiassa vain euro- ja cup-pelejä.

– Casillas teki upeita torjuntoja tärkeillä hetkillä. Hänen esityksensä oli erittäin, erittäin hyvä.

Realin lisäksi välierissä nähdään Chelsea, joka kaatoi kotonaan PSG:n 2-0-lukemin tiistaina edeten 3-3-lukemilla vierasmaalinsa turvin jatkoon. Kaksi muuta välieräjoukkuetta löytyy otteluiden Bayern-ManU- ja Atletico Madrid-Barcelona jälkeen. Molemmissa otteluissa avausosat päättyivät 1-1-tasapeliin.