Huuhkaja-legenda Sami Hyypiä sai väistyä lauantaina Bundesliiga-seura Bayer Leverkusenin peräsimestä. Vaikka kevätkausi oli joukkueelta vaikea olivat potkut melkoinen yllätys monille. Hyypiä osasi suhtautua tilanteeseen ammattimaisen maltillisesti.

– Tämä on osa jalkapalloa. Tiesin alusta alkaen, että tällainen päivä saattaa joskus tulla. Olen tietysti pettynyt, mutta en katkera. Elämä jatkuu tämänkin jälkeen, Hyypiä kommentoi Huuhkajien Facebook-sivuilla.

Leverkusenin pelasi hienon syyskauden Bundesliigassa, mutta viime viikkoina pistetahti hyytyi. Voikkaalaisen nousu Euroopan valmentajiston huipulle oli nopea pelaajauransa päätyttyä, mutta pudotus toki vieläkin räväkämpi.

– Syksy meni jopa yli odotusten, kevät ei. Viime aikojen tulokset eivät olleet hyviä. Olen ollut ammattilaisjalkapallossa niin kauan mukana, että ymmärrän, miten seurajohto ajattelee näissä vaikeissa tilanteissa. Itsekin tulin valmennusvastuuseen vähän samanlaisessa tilanteessa.

– Lähden pystyssä päin, ei ole mitään hävettävää. Olen oppinut paljon ja olen nyt paljon kokeneempi ja vahvempi, Hyypiä totesi.