Sami Hyypiän kaksi vuotta kestänyt pesti Leverkusenissa päättyi irtisanomiseen lauantaina, mutta nyt kannuksiaan Bundesliigassa hankkineelle Hyypiälle on jo ilmaantunut halukkaita ottajia.

Ensimmäisenä kiinnostuksensa ehätti julkisesti ilmoittamaan Palloliitto, joka haluaa Hyypiän takaisin A-maajoukkueen valmennustehtäviin.

Hyypiä kuului Huuhkajien valmennusryhmään ennen Leverkusenin valmennustehtäviin siirtymistään ja päävalmentaja Mixu Paatelainen toivottaisi kaksi vuotta kokeneemman valmentajan mieluusti tervetulleeksi takaisin.

– Me haluamme parhaat mahdolliset voimat mukaan maajoukkueeseen. Hän teki loistavaa työtä A-maajoukkueessa ennen lähtöään Leverkuseniin ja olen varma, että hän toisi vielä enemmän valmennukseen nyt, sanoi Mixu Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– Sami vei joukkueensa Mestarien liigaan, vei heidät jatkoon alkulohkosta ja petasi erinomaiset asetelmat loppukaudelle.

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajan mukaan koko liittohallitus antaa täyden tukensa sille, että Sami Hyypiä palaisi maajoukkuevalmennukseen.

– Sami on loistava tyyppi, ammattilaisena ja ihmisenä. Mitään lähipäivien deadlineja vastaukselle ei ole asetettu. Tärkeää, että Sami tietää kiinnostuksemme. Nyt hänen on hyvä palautua ja sitten itse päättää jatkokuvioistaan, Alaja sanoi.