Seuraikoni haluaa kotikentälleen Eurooppa-liigan finaaliin: ”Juventuksen edellisestä pokaalista on jo kauan”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!

Juventus tavoittelee Eurooppa-liigan finaalipaikkaa tänään alkavissa kaksiosaisissa välierissä portugalilaista Benficaa vastaan. Benfican hyvästä vireestä paras todiste on viikonloppuna varmistunut Portugalin-mestaruus, mutta torinolaisseura lähtee ottelupariin silti lievänä suosikkina.

Juventukselle putoaminen Mestarien liigasta Istanbulissa pelatun talviklassikon (ottelu Galatasaray-Juventus jouduttiin keskeyttämään rajun lumisateen takia) jälkeen oli kova pettymys. Nälkää joukkueella silti riittää vähemmän arvostetussakin kilpailussa, sillä Eurooppa-liigan loppuottelu pelataan Juventuksen kotistadionilla 14. toukokuuta.

– Monet tämän joukkueen pelaajista eivät ole voittaneet eurooppalaista cup-kilpailua koskaan ja Juventuksen edellisestä pokaalista Euroopassa on jo monta vuotta, 28-vuotias keskikenttäpelaaja Claudio Marchisio toteaa UEFA:n kotisivujen haastattelussa.

Kotikentällä pelaamisesta lisäpotkua

Juventuksen edellinen finaalivoitto maanosanlaajuisesta kilpailusta on helmikuulta 1997. Tuolloin se kaatoi Super Cupissa Paris Saint-Germainin.

– Kilpailun tässä vaiheessa motivaatio näyttelee suurta roolia. Vaikka kausi lähestyy loppuaan ja jalat alkavat tuntua raskailta, pokaalista saa ekstraenergiaa, Marchisio jatkaa.

Vaikka Juventus asetteli ennen kautta tavoitteensa varmasti Mestarien liigan puolelle, on Eurooppa-liigan loppuottelun pelaaminen Torinossa ollut varmasti hyvin tiedossa. Italian maajoukkuepelaaja Marchisiolle kenttä on erittäin tuttu, sillä hän on syntynyt Torinossa ja pelannut yhtä lyhyttä lainapestiä lukuun ottamatta koko uransa Juventuksessa.

– Kun putosimme Mestarien liigan jatkopeleistä ja loikkasimme Eurooppa-liigan puolella, totta kai finaalin pelaaminen kotikentällä antoi meille lisää buustia jatkoon.

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliAlle kaksi viikkoa kautta takana – SS: Veikkausliigassa kauden ensimmäiset potkut
Seuraava artikkeliTulli takavarikoi MM-pokaaleja – englantilaislehti: ”Siinä menivät mahdollisuutemme!”