Jalkapallomaailmaa kohahdutti keskiviikkona tieto siitä, että FIFA määräsi FC Barcelonan kaksi siirtoikkunaa kattavaan siirtokieltoon. Kiellon perusteena on Barcelonan toistuva sääntöjen rikkominen sen hankittua vuosina 2009-2013 kymmenen alaikäistä pelaajaa ulkomailta FIFA:n kansainvälisiä siirtoja koskevan säännöstön vastaisesti.

Nyt espanjalaislehti AS kertoo, että kohu on vain paisumassa entisestään. Sivuston mukaan myös La Ligan muut seurat Real Madrid ja Atletico Madrid ovat FIFA:n tutkinnan kohteena samasta syystä. Seuroille on kerrottu, että näiden toimintatavat tullaan tarkastamaan.

Mundo Deportivo -lehti hämmensi soppaa entisestään kertomalla, että Barcelonan saaman rangaistuksen takana on myös vaikutusvaltainen Real Madrid -mies. Realin kolmas varapuheenjohtaja Pedro Lopéz toimii jäsenenä FIFA:n pelaajastatuksia käsittelevässä komiteassa, joka käynnisti tutkimukset Barcelonan toimista.

Barcelona antoi keskiviikkoillan aikana myös oman vastineensa sille langetettua ankaraa rangaistusta koskien. Barcelona kiisti odotetusti syyllistyneensä minkäänlaisiin sääntörikkomuksiin.