Fenerbahce palasi vallan kahvaan Turkin jalkapallossa ja voitti mestaruuden kolmen vuoden tauon jälkeen. Kaksi edellistä mestaruutta nimiinsä ottanut Galatasaray on jäänyt ”Keltaisista kanarialinnuista” jo 12 pisteen päähän, kun sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta.

Fenerbahcen 0-0 -tasapeli kotikentällä Rizesporia vastaan riitti varmistamaan mestaruuden, kun ennen viikonlopun kierrosta toisena ollut Besiktas hävisi vieraissa Sivassporille maalein 0-3.

Mestaruus on Fenerbahcelle sen historian yhdeksästoista. Se nousee lukemalla tasoihin Galatasarayn kanssa. Tältä vuosituhannelta molemmilla on plakkarissa kuusi mestaruutta. Kaikkiaan vain viisi seuraa on kyennyt voittamaan vuonna 1959 perustetun Turkin Superliigan.

Mestaruudestaan huolimatta Fenerbahce ei saa osallistua ensi kauden Mestarien liigaan, sillä UEFA langetti sille viime kesänä kaksivuotisen osallistumiskiellon Euroopan cup-kilpailuihin.

Syynä Fenerbahcen kilpailusta sulkemiseen on seuran sotkeutuminen massiiviseen ottelumanipulaatioskandaaliin. Edellisen mestaruutensa se voittikin kaudella 2010-2011, jolloin sopupelivyyhti alkoi purkautua.

Seuran puheenjohtaja Aziz Yildirim istuu kuuden vuoden kolmen kuukauden vankilatuomiotaan ottelumanipulaatioiden seurauksena. Hän on istunut tuomiostaan vuoden ja Turkish Weeklyn mukaan viettää telkien takana vielä ainakin kaksi vuotta ja kaksi kuukautta lisää.

Fenerbahcen sijasta Mestarien liigaan kaudelle 2014-2015 ovat selviytymässä Galatasaray ja Besiktas.