Kaiserslauternin keskikenttäpelaaja Alex Ring on SuomiFutis-sivuston haastattelussa harmissaan siitä, ettei hänen edustamallaan joukkueella ole kuin teoreettiset mahdollisuudet nousta Saksan Bundesliigaan. Tämä vaatisi voittoa viimeiseltä kierrokselta murskalukemin ja samalla Tim Sparvin Greuther Fürthin romahtamista. Tämän lisäksi olisi vielä edessä karsinnat.

Me hävisimme kolme ottelua putkeen ennen joulua. Mokasimme nousumme silloin. Harmittaa rajusti, koska meillä on sarjan paras materiaali. Se on näkynyt nyt viime aikoina, ikävä kyllä liian myöhään, Ring sanoo.

Alex Ring, huippukunto on löytynyt liian myöhään. Miksi?

Siihen on vaikea vastata. Me pelaamme juuri tällä hetkellä todella hyvin. Ennen joulua tuli tosiaan vaikea jakso, jonka aikana putosimme tasaisessa sarjassa kärkipaikalta haastajaksi. Tätä emme saaneet missään vaiheessa kurottua kiinni.

Sunnuntaina kaatui Dresden vahvan esityksen jälkeen 4-0. Oliko voitto noilla lukemilla ansaittu?

Ilman muuta oli. Me pelasimme hyvin ja tehokkaasti. Olin itse mukana alustamassa kahta maalia eikä ollut kaukana, että olisin päässyt itsekin maalin makuun. Yksi laukaus meni vain vähän yli maalin.

Jalkavaivat ovat siis ohi?

Kyllä. Minulla oli yhdeksän päivän tauko harjoittelussa ennen viime maanantain ottelua. Siinä jalka vielä tuntui vähän pahalta. Nyt ei tuntunut mitään kipua. Olen täysin kunnossa.

Olet myös saanut hyviä arvosanoja parista viimeisestä ottelusta. Onko myös oma kunto kohdallaan?

Ikävän jalkavamman jälkeen on. Olen pelannut kymppipaikalla ja päässyt paljon palloon kiinni. Pelaaminen tuntuu oikein hyvältä ja pelit kulkevat. Tavallaan harmi, että pelejä on enää sarjassa jäljellä yksi.

Harmi varmasti myös, ettei siinä pelissä ole juurikaan panosta.

Niin kauan tapellaan kuin on teoreettinenkin mahdollisuus. Mutta saumat nousuun ovat tosiaan minimaalliset. Valitettavasti homma ei ole enää omissa käsissä. Toisaalta, futiksessa ei koskaan tiedä. Pelkät pisteetkään eivät riitä, sillä Greuther Fürthilla on vielä parempi maaliero kuin meillä. Erittäin vaikeaa nousukarsintoihin nouseminen on.

Köln palaa Bundesliigaan ja tällä hetkellä näyttää, että Paderborn tekee heille seuraa. Onko tämä yllätys sinulle?

On se ainakin siinä mielessä, että olin varma ennen kauden alkua, että me nousemme. Se oli tavoitteemme ja meillä on hyvä joukkue. Paderborn on pelannut erittäin hyvän ja tasaisen kauden. He aloittivat nousunsa voittamalla meidät. Sen jälkeen heidän pelinsä on kulkenut. Ehkä se voitto sitten toi heille itseluottamusta. Kölnin nousu ei ole yllätys.

Entä oma jatkosi? Erilaisia siirtohuhuja on liikkunut…

Niitä liikkuu aina, varsinkin siirtoikkunan lähestyessä. En niistä välitä kummemmin. Pelataan kausi loppuun ja pohditaan sitten niitä.