Viikolla kantautuneiden tietojen mukaan Euroopan jalkapalloliitto rankaisee Manchester Cityä ja Paris Saint-Germainia UEFA:n järkevälle taloudenpidolle asettamien Financial Fair Play -säännösten rikkomisesta.

Pohattaseuroja uhkaa n. 60 miljoonan euron sakkorangaistus sekä joukkueiden Mestarien liigan kokoonpanon rajoittaminen 25 pelaajasta 21:een. Näistä kahdeksan tulee olla omassa maassa kasvaneita pelaajia ja neljä seuran omia kasvatteja.

Arsenalin pitkäaikainen valmentaja Arsene Wenger on ilmaissut tyytymättömyytensä suunniteltuihin rangaistuksiin. Hänestä sopiva sanktio olisi sulkea seurat ulos Mestarien liigasta.

– Sitä kuvittelee, että seurat joko hyväksyvät säännöt ja ovat mukana kilpailussa tai eivät hyväksy ja eivät ole mukana. Silloin jokainen ymmärtäisin sen, Wenger toteaa The Telegraphissa.

– Olen Financial Fair Playn suuri kannattaja. Minusta jokaisen liiketoiminnan harjoittajan pitäisi pysyä omien resurssiensa sisällä niin kuin kaikessa muussakin bisneksessä.

Palkat julkisiksi

Ranskalaisluotsin mukaan on outoa, että seura, joka ei noudata sovittua säännöstöä, voi voittaa kansallisen mestaruuden. PSG on jo Ranskan-mestaruuden varmistanut ja Manchester City on tiukimmin kiinni Valioliigan voitossa.

– Säännöt ovat sääntöjä. Niitä joko noudattaa tai ei noudata. Ja jos ei, niin sitten seuroja tulee rangaista.

– Olen puhunut tästä jo vuosien ajan. Prosessiin voi suhtautua kahdella tavalla. Joko sen jättää huomiotta ja sallii miljardöörien tuhlata miten heitä huvittaa. Tai sitten sovitaan, että asiat on pidettävä reiluina, Wenger muotoilee.

Wenger uskoo, että yksi ratkaisu ongelmien ehkäisemiseksi jatkossa voisi olla pelaajien palkkojen julkistaminen.