Bayern Münchenin kapteeni Philipp Lahm kertoo, että seuran tavoitteena ei ole olla Barcelona-kopio vaikka uusi päävalmentaja Pep Guardiola onkin lisännyt joukkueeseen elementtejä, mitkä tulivat myös tutuksi tämän Barcelona-ajalta vuosina 2008-12.

– Barcelona oli vertailukohta vuosina 2008-2012 ja he pelasivat todella innostavaa jalkapalloa, mutta meidän tavoitteenamme ei ole koskaan ollut tulla uudeksi Barcelonaksi, Lahm kommentoi Kickerille.

– Olemme näyttäneet Guardiolan alaisuudessa 2/3-kaudesta, että meillä on oma menestyksekäs pelityylimme. Olemme olleet vaarallisia hyökkäyksessä ja hallitsimme runsaasti palloa, kuten Barcelona. Mutta Bayern ei koskaan ole pelannut tiki-tikaa, tai mikä vain tämän Barcelonan tavan tarkka määritelmä onkaan. Me olemme löytäneet oman menestyksekkään tavan pelata jalkapalloa korkeimmalla tasaolla ja jatkamme sen kehittämistä.

Bayern voitti maansa mestaruuden ylivoimaisesti ja voi vielä voittaa cupinkin. Viime kauden triplamestarin kauden ylle jää kuitenkin hapan maku, koska joukkue tippui Mestarien liigan välierissä Real Madridille yhteismaalein 0-5.

– Monet seurat haluvat voittaa Mestarien liigan jokainen vuosi, mutta vain yksi joukkue voi tehdä sen kerrallaan, Lahm summaili.