Jo kuukausien ajan on ollut tiedossa, että Bundesliigan maalikuninkuuden voittanut Robert Lewandowski jatkaa ensi kaudella uraansa Bayern Münchenissä. Samalla on pidetty selvänä sitä, että Bayernin nykyisistä hyökkääjistä toisen on lähdettävä.

Oletusarvo on ollut liki koko kevätkauden ajan, että veteraani-ikäisellä Claudio Pizarrolla on edessä maisemanvaihto. Tällöin Münchenissä nähtäisiin ankara taisto peliajasta Lewandowskin ja sarjan maalipörssin kakkosen Mario Mandzukicin välillä.

Tageszeitungin viimeiset tiedot kertovat kuitenkin, että 35-vuotias perulainen olisikin saamassa Bayernilta jatkosopimustarjouksen. Pizarro on ollut viimeisten viikkojen aikana ilmiliekeissä. Hän teki viimeisessä neljässä ottelussaan viisi maalia nostaen koko kauden maalisaldonsa kymmeneen.

Pizarro tarvitsi maalin tehdäkseen keskimäärin vain 69 minuuttia peliaikaa. Lukema on vähintään kymmenen maalia Bundesliigassa tehneistä pelaajista ylivoimaisesti pienin, sillä kukaan muu ei päässyt alle sataan minuuttiin per maali.

Mikäli Pizarro jääkin vastoin aiempia luuloja Müncheniin toimiakseen Lewandowskin varamiehenä, tarkoittaa se mitä todennäköisimmin Mandzukicin lähtöä seurasta. 27-vuotiaalle kroaatille löytyy vuorenvarmasti kiinnostuneita ottajia, mutta mies itse on vaitelias suunnitelmistaan:

– Pian saatte tietää kaiken, Mandzukic totesi lyhyesti äskettäisen HSV-ottelun jälkeen aikeistaan Tageszeitungin mukaan.

Claudio Pizarro on yhteensä 176 maalillaan Bundesliigan aktiivipelaajien maaliykkönen. Hän on myös sarjan historian eniten otteluita pelannut ja eniten maaleja tehnyt ulkomaalaispelaaja.