Huuhkaja-laituri Erfan Zeneli vietti keväänsä Israelin pääsarjassa. Kausi päättyi viime viikonloppuna Maccabi Petah Tikvan fanien valtaviin juhliin – sarjapaikan dramaattisen säilymisen ansiosta.

– Me kuultiin, että tasapisteissä meidän kanssa ollut joukkue oli tehnyt 2-1-johtomaalin 84. minuutilla. Mekin oltiin tasoissa, joten meidän oli pakko voittaa oma peli. Tehtiin sitten rankkarista 90. minuutilla maali ja säilyttiin paremman maalieron ansiosta, Zeneli kertaili SuomiFutis-sivustolle.

– Me ollaan täällä (HJK:n kotistadionilla) juhlittu mestaruutta, ja siellä juhlittiin ainakin yhtä kovaa tätä säilymistä, Zeneli naurahti HJK:n treenien päätyttyä keskiviikkona.

Kosovolaissyntyinen pelimies pitää Klubin treeneissä virettä yllä ennen kuin maajoukkue kokoontuu ensi viikon Tshekki-peliä varten.

Israelilaisseurasta hänelle jäi hyvä maku, mutta jatkoa ex-HJK hakee uralleen muualta, vaikka Maccabi Petah Tikva tarjosi jatkoa.

– Sarja on hyvä, ja siinä on monta hyvää joukkuetta. Mekin pelattiin ensin ihan hyvin, mutta sitten alkoi kriisi. Kaikille alkoivat stressata, että kohta me pudotaan, valmentajakin, Zeneli päivittelee.

Israeliin jääminen on sekin vaihtoehto, sillä kiinnostusta on ollut maan isommista seuroista.

– Luulen, että tämän kuun aikana asiat selviävät.

Tulokasta kyräiltiin aluksi

Uuttakin ”Efu” Israelissa oppi.

– No esimerkiksi treeneissä taidettiin mennä kovempaa kuin peleissä, koska niin paljon jengiä halusi olla avauksessa. Suomessakin taistellaan pelipaikoista, mutta siellä tullaan lujaa sukille, kun täällä ehkä ollaan vähän kiltimpiä.

Oliko uutta tulokasta, potentiaalista oman pelipaikan ryöstäjää, kohtaan kyräilyä?

– No pari päivää ehkä vähän. Sen jälkeen pelaajat ottivat mukaansa syömään, ja oli tosi mukavia kavereita.

Itse peleissäkin mentiin vauhdilla – välillä Zenelin mielestä liiankin lujaa.

– Kun saatiin pallo, piti lähteä nopeesti, mennä päästä päähän. Välillä ei ollut keskikenttää ollenkaan, ja välillä tuntui että itse jouduin pelaamaan laitalinkin sijaan laitapuolustajaa, Zeneli muistelee SuomiFutis-sivustolle.

Huuhkajat kohtaa Tshekin harjoitusottelussa ensi keskiviikkona Olympiastadionilla klo 19.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant