Huuhkajat kohtasi keskiviikkona ystävyysottelussa Tshekin Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu oli vauhdikas ja päättyi 2-2-lukemiin. Huuhkajien maaleista vastasi Teemu Pukki avauspuoliajalla parin minuutin välein.

Tshekki teki 1-1-tasoituksen heti aloituksesta Suomen johtomaalin jälkeen 19. minuutilla ja 2-2-tasoitus syntyi 36. minuutilla takatolpalta.

Vieraiden avausmaali oli melkoinen nukahdus suomalaisilta vaikka sinänsä mukana oli myös tshekkien taituruutta. Tshekkien keskikenttämies eteni kuin paraatiovista ja heitti roikun linjan taakse ohi suomalaistoppari Juhani Ojalan. Valioliiga-hyökkääjä Matej Vydra ei epäonnistunut läheltä.

Toisessa maalissa Alexander Ringin ja Sebastian Sorsan merkkaus petti oikealla. Tshekki-pelaaja pääsi nousemaan päätyyn ja keskitys viuhui maalin poikki takatolpalle, mistä Josef Husbauer sai ylhäisessä yksinäisyydessään liukua pallon maaliin.

Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky, jonka kausi päättyi vasta viikonloppuna tiiviin ottelutahdin jälkeen, oli omaksi yllätyksekseen maajoukkueen maalilla koko ottelun. Avausmaalissa ei ollut mahdollisuuksia, toisessa olisi ehkä voinut pyrkiä katkomaan matalaa palloa. Tosin myös Huuhkajien laitapakkia ei näkynyt lähelläkään takatolppaa.

– Vähän yllätyin, että pelasin. Sain tiistaina tietää asiasta, Hradecky jutteli ottelun jälkeen.

Tulisieluinen maalivahti ei ollut tyytyväinen Suomen otteen menettämiseen toisella jaksolla. Pääasiassa edessä pelanneet miehet saivat kuitenkin puhtaat paperit mieheltä.

– Mulla tuli pää kipeeksi kun huusin ja ohjasin puolustusta. Sai kyllä pitää meteliä. Puolustettiin joka tapauksessa kurinalaisesti. Hyökkäyspäässä ei päästy yhtään mihinkään. Väsyttiinkö vai mikä oli, Hradecky pohti.

Lue pidempi otteluraportti tästä.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen