Huuhkaja-kippari Niklas Moisander pelasi keskiviikon Tshekki-ystävyysottelussa avausjakson. Ottelu päättyi 2-2-lukemiin ja kaikki maalit syntyivät juuri ensimmäisen 45-minuuttisen aikana. Takaiskut jäivät harmittamaan Moisanderia.

– Maalit kyllä syövät miestä, että niin helposti menivät. Pelimme oli hyvää ensimmäisellä jaksolla, toisella jaksolla ei saatu omaa pallollista pelaamista toimimaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että Tshekki on hyvä joukkue. He olivat fyysisesti vahvempia ja jalkoja riitti enemmän, Moisander kommentoi ottelun jälkeen.

28-vuotias toppari on kärsinyt polvivaivoista pitkin kautta. Kaikki alkoi syksyllä Mestarien liigan ottelussa, kun AC Milan -pelaaja taklasi miestä rumasti vaurioittaen polven nivelsidettä.

Moisander huilasi silloin kuukauden päivät. Keväällä sama nivelside vammautui uudestaan, minkä vuoksi pelaaja oli sivussa kotimaan sarjan kuusi viimeistä peliä.

– Sama polvi, mikä meni Mestarien liiga -matsissa, meni sitten Hollannin cupin semifinaalissa. Tasan sama sivuside. Sen vuoksi toipuminen on kestänyt ja ollaan oltu varovaisia, Moisander kertoi.

Polvi ei syynä vaihtoon

Nyt vaivat näyttävät olevan takanapäin. Moisander pelasi sovitusti vain avausjakson. Vaihdossa ei ollut kyse polven kipeytymisestä vaan kaikki meni hyvin.

– Polvi oli kysymysmerkki ennen ottelua. Tiistain treenit menivät hyvin ja siksi tehtiin päätös pelaamisestani. Polvi kesti hyvin, mutta ei se vielä 100-prosenttinen ole. Hyvin lähellä kylläkin.

– Tärkeä on saada nyt peliminuutteja alle ja sitä kautta polvi vahvistuu. Olen tosi tyytyväinen, että pystyin puoliajan pelaamaan nyt. Toivottavasti ensi viikolla pystyn esiintymään kentällä vielä pidemään.

Huuhkajat pelaa ensi viikolla kaksi ottelua Baltic cupissa. Torstaina joukkue kohtaa Liettuan ja lauantaina sijoitusottelussa isäntämaa-Latvian tai Viron. Joukkue näihin otteluihin nimetään perjantaina, mutta Moisander on ainakin mukana.

– Katsomme päivän kunnon mukaan tilannettani ja tietysti seuran kanssa pitää olla yhteydessä. Mutta jos tänään meni 45 minuuttia hyvin, niin ensi viikolla on tarkoitus pelata pidempään.

Maaottelut ovat viimeiset ennen syksyllä alkavaa EM-karsintaa.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen